Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 16 juni 2005

35b-cursusaanbod voor bouwplaatsmedewerkers vernieuwd

Tweemaal per jaar geeft het Scholingsfonds voor het Bouwbedrijf de cd-rom 'Catalogus Opleidingen CAO voor het Bouwbedrijf' uit. In deze catalogus staat het aanbod van 35b-cursussen voor werknemers die werken onder de CAO voor het Bouwbedrijf. In juli 2005 wordt een vernieuwd aanbod gepubliceerd, in de editie 5.0 van deze catalogus. Hierin staan 1200 cursussen van 93 door het Scholingsfonds erkende opleidingsinstituten. De nieuwe cursusinformatie geldt voor de periode 1 juli 2005 tot 1 januari 2006 en vervangt vorige edities van de cd-rom.

De cd-rom 'Catalogus Opleidingen CAO voor het Bouwbedrijf' wordt gratis verspreid onder werkgevers die de CAO voor het Bouwbedrijf toepassen, zij zullen de cd-rom begin juli ontvangen.

De catalogus is ook te bekijken op Internet: www.scholingsfonds.nl. Werkgevers kunnen hun werknemers digitaal aanmelden, via de cd-rom of website, voor een 35b-cursus uit de catalogus.

Lijst van erkende opleidingsinstituten gewijzigd

Per 1 juli is de lijst van erkende opleidingsinstituten gewijzigd. 11 instituten zijn eruit verwijderd en negen nieuwe aanbieders van 35b-cursussen zijn eraan toegevoegd. Dit zijn:

ALIMAK HEK B.V. ; ASMU b.v. ; BDA Dak- en Gevelopleidingen; DOOR Training & Consulting; GASTEC Training B.V.; Kjenning; Stichting Bedrijfshulpverlening Nederland; Tuin BV en ValQ.

In de rubriek Nieuws/Erkenningsregeling op scholingsfonds.nl is te lezen van welke instituten de erkenning per 1 juli 2005 is ingetrokken en per die datum geen cursussen meer vergoed worden.

Vergoedingsregeling
De vergoedingsregeling van het Scholingsfonds is alleen van toepassing op het cursusaanbod in de cd-romversie 5.0 - juli 2005. Cursussen die er niet in staan, worden ook niet vergoed. De vaste bijdragen voor verlet-, reis- en cursuskosten blijven tot 1 januari 2006 ongewijzigd.

Informatie?
Informatie over de vergoedingsregeling leest u op www.scholingsfonds.nl. Daarnaast kunt u bellen met de helpdesk van het Scholingsfonds, die op werkdagen bereikbaar is van 8.00 tot 17.00 uur. Telefoonnummer 020 583 2212.