Ingezonden persbericht


Aan: Redactie politiek
Van: Jonge Socialisten in de PvdA
Onderwerp: PvdA-jongeren voeren actie bij Birmese Consulaat Datum: 16 juni 2005

----------

PvdA-jongeren voeren actie bij Birmese Consulaat

AMSTERDAM - De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) en het Burma Centrum Nederland voeren zondag 19 juni om 10:00 uur actie bij het Consulaat Generaal van Myanmar (voormalig Birma) te Breda. Zondag is het de verjaardag van de activiste en Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi. De JS zal de honorair consul een verjaardagstaart aanbieden om zo steun te betuigen aan het geweldloze verzet van de activiste tegen de militaire junta in Birma. Tevens zal onze voorzitter middels een brief de Birmese regering oproepen democratische verkiezingen uit te schrijven.

In 1988 werd Aung San Suu Kyi en haar NLD door middel van democratische verkiezingen gekozen, desalniettemin staat zij inmiddels al 15 jaar onder huisarrest. Zij ontving in 1991 de Nobelprijs voor de Vrede.

Met de actie wil de JS het belang van de vrijheid van meningsuiting nogmaals onderstrepen en hoopt dat het initiatief een positieve invloed heeft op de ondemocratische gang van zaken in Birma.

De JS sluit met dit initiatief aan bij de wereldwijde actie Aung San Suu Kyi te feliciteren en haar een hart onder de riem te steken. De JS is blij dat ook jongerenzender MTV aandacht besteedt aan deze brandende kwestie.

----------
Voor meer informatie (niet ter publicatie):

Ruben Zandvliet (voorzitter) - 0651949236

Peter Scheffer (politiek secretaris/vice-voorzitter) - 0612380168