Gemeente Culemborg

Team Communicatie
Ridderstraat 250
4101 BK Culemborg
Telefoon 0345 ­ 477720/477721

PERSBERICHT Culemborg, 16 juni 2005 Afsluiting Daam van Dijkweg ­ N320

Het college van B&W van de gemeente Culemborg buigt zich over de verschillende mogelijkheden om de aansluiting van de Daam van Dijkweg op de N320 niet geheel af te sluiten. Na het voorgenomen verkeersbesluit van het college voor de afsluiting dienden diverse belanghebbenden zienswijzen in. Inmiddels is onderzocht of deze zienswijzen, zoals een tunnel, blocker of een fietspad naar de stoplichten de verkeersveiligheid verbeteren en financieel haalbaar zijn.

Vanuit veiligheidsoverwegingen wil de provincie Gelderland de aansluiting van de Daam van Dijkweg op de N320 afsluiten. Eind 2004 nam het college van B&W van de gemeente Culemborg daarom een voorgenomen verkeersbesluit voor deze afsluiting. Belanghebbenden kregen de mogelijkheid om hierop te reageren door het indienen van een zienswijze. Een aantal omwonenden en belanghebbenden maakten gebruik van deze mogelijkheid.

De gemeenteraad neemt 30 juni een besluit of zij financiële middelen beschikbaar stelt voor één van de varianten om de aansluiting deels open te houden. Wanneer dit het geval is organiseert de gemeente Culemborg na de zomer een informatieavond om belanghebbenden en omwonenden te informeren over de verschillende varianten.