Breed Platform Verzekerden en Werk

Onderzoek naar informatie voor jongeren met een gezondheidsprobleem over werk en inkomen.

Binnen Breed Platform Verzekerden en Werk (BPV&W) geven we onder andere informatie en advies aan mensen met een gezondheidsprobleem op het gebied van werk, sociale zekerheid en het aanvragen van verzekeringen. Op dit moment zijn we namens het UWV bezig met een onderzoek naar de verbetering van de informatievoorziening op het gebied van werk en inkomen aan jongeren met een gezondheidsbeperking.

Om het aanbod van informatie te kunnen verbeteren moeten we wel eerst weten aan wat voor soort informatie behoefte is. Wat willen jongeren met een gezondheidsprobleem weten als het gaat om werken en inkomen? Hoe moet die informatie er uit zien? En van wie moet je die informatie krijgen of waar moet je informatie kunnen vinden? Allemaal vragen waar we graag een antwoord krijgen.

Voor het onderzoek zijn we op zoek naar mensen die door hun gezondheidsprobleem moeite hebben met het vinden of houden van werk, of dit in de toekomst waarschijnlijk zullen hebben. We zoeken zowel schoolverlaters die de overstap van school naar werk gaan maken als mensen met een Wajong- of bijstandsuitkering die al dan niet werken.

Ben of ken jij iemand die het leuk vind om mee te werken aan dit onderzoek?

Mail dan naar projectwajong@bpv.nlof bel met het Breed Platform Verzekerden en Werk, 020 4800333 en vraag naar Neeltje Huvenaars of Tosca Schellekens. Het onderzoek loopt tot eind augustus.
_____________________