Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Video Associates en DutchView leveren faciliteiten voor registratie WK Voetbal tot 20 jaar

Video Associates (VA) en DutchView gaan de faciliteiten leveren voor de registratie van het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal tot 20 jaar, dat deze zomer in Nederland plaatsvindt. Beide bedrijven hadden ingeschreven op een tender van host broadcaster NOS.

De overeenkomst met de NOS houdt in dat DutchView en VA alle apparatuur leveren voor de beeld- en geluidsregistratie van het WK Voetbal tot 20 jaar, alsmede de mensen om deze apparatuur te bedienen. De NOS is verantwoordelijk voor het productieplan en de regie. DutchView en Video Associates hebben speciaal voor de uitvoering van dit grootschalige project besloten eenmalig de krachten te bundelen. Het enthousiasme, de kennis, kunde en ervaring vanuit de combinatie Video Associates en DutchView waren voor de NOS van doorslaggevende betekenis om met deze beide partijen in zee te gaan.

VA en DutchView hebben inmiddels een projectorganisatie opgestart, die uiteindelijk uit zo n 200 medewerkers zal gaan bestaan. Voor een deel is dat een mix van medewerkers van Video Associates en DutchView, voor een deel zullen dat freelancers zijn. Tijdens elke wedstrijd zullen 25 tot 30 personen meewerken aan de registratie en worden er 8 tot 11 camera s ingezet. Een van de hoogtepunten voor wat betreft de registratie is de wedstrijddag van 18 juni, wanneer er bij 8 wedstrijden in 4 stadions in totaal 32 camera s worden ingezet. Binnenkort wordt samen met de opdrachtgever een bezoek gebracht aan de 6 stadions, vooral om de cameraposities nader te bepalen.

NOS Studio Sport zal deze zomer uitgebreid verslag doen van het WK Voetbal tot 20 jaar, het op één na grootste FIFA-toernooi. De wedstrijden vinden plaats van 10 juni tot en met 2 juli in 6 Nederlandse steden: Emmen, Doetinchem, Enschede, Kerkrade, Tilburg en Utrecht. Behalve het openingsduel van Oranje in Kerkrade worden ook de overige wedstrijden van het Nederlands elftal rechtstreeks uitgezonden. Verder zijn de twee kwartfinales, de halve finales en uiteraard de finale live te volgen op de Nederlandse televisie. Daarnaast is de NOS als host broadcaster verantwoordelijk voor de registratie van alle 52 wedstrijden en de doorgifte van deze beelden aan alle buitenlandse zendgemachtigden die in het bezit zijn van de rechten van het toernooi.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Patrick Brand of Rick Palm van DutchView, tel. 035 677 54 46.