Artsen zonder Grenzen


Artsen zonder Grenzen 18 en 19 juni op Festival Mundial

26/05/2005 08:55 -- Stap in de voetsporen van een hulpverlener en ervaar de wereld van Artsen zonder Grenzen. Op het Festival Mundial, 18 en 19 juni, laat Artsen zonder Grenzen zien hoe het is om te werken in het veld. In twee tenten worden een voedingscentrum, een kliniekje en een logistiek centrum ingericht, net zoals Artsen zonder Grenzen ze opzet in haar projecten.

In het voedingscentrum wordt aan de hand van uw arm gemeten of u ondervoed bent en kunt u onder meer de speciale pap proeven waarmee ondervoede kinderen in leven gehouden worden. In het kliniekje wordt een vaccinatie nagebootst en kunt u zien hoe Artsen zonder Grenzen mensen behandelt en welke moeilijkheden onze teams daarbij soms tegenkomen. In het logistieke centrum is te zien wat er aan organisatie en techniek komt kijken bij een noodhulpoperatie en hoe er gewerkt wordt in een wereld zonder mobiele telefoon.

Medewerkers uit het veld nemen u mee op een reis door hun eigen ervaringen en geven u de kans alles te vragen wat u altijd al heeft willen weten. Kinderen kunnen hun weg vinden door te tenten aan de hand van een leuke quiz. Verder kunt u meedoen aan de wedstrijd Vraag het t veld, waarbij u een vraag kunt stellen aan onze veldteams. Alle vragen worden verzameld en de vijf origineelste worden naar het veld gestuurd. De winnaars zullen op onze website bekendgemaakt worden.

Worldmusic meets Worldpop
Festival Mundial is een tweedaags wereldmuziek-, informatie- en cultuurevenement in Tilburg. Dit jaar is het thema Worldmusic meets Worldpop. Er staat dan ook een grote variëteit aan artiesten op het programma: Ali b, Krezip, The Sheer, Novastar, toppers op het gebied van wereldmuziek, veelbelovende nieuwkomers en vele talenten uit verschillende continenten.

Locatie: Tilburg
Data: 18 en 19 juni
Meer informatie: www.festivalmundial.nl

Artsen zonder Grenzen bestrijdt Marburg in Angola -- datum: 25/05 Vorige bericht Nieuws home

Artsen zonder Grenzen -- Plantage Middenlaan 14 1018 DD Amsterdam -- GIRO 4054