AutoRai

Print

Nieuwe Corvette C6.R wil zegereeks in Le Mans voortzetten

(7-6-2005)
Met drie overwinningen in de GTS-klasse in vijf jaar op zak, keren de Corvettes op 18 juni terug naar de 24 Uur van Le Mans. Ditmaal is het echter de nieuwe Corvette C6.R, waarmee gepoogd wordt de reeks overwinningen voort te zetten.

De nieuwe bolide heeft al twee van de drie tot nu toe verreden races in de American Le Mans Series (ALMS) gewonnen, terwijl de rijders dit seizoen bij elke wedstrijd tot dusver op het podium eindigden.

Corvette Racing komt opnieuw met zijn succesvolle rijdersbezetting voor lange-afstandsraces naar Le Mans: Ron Fellows, Johnny O'Connell en Max Papis rijden in de Compuware Corvette C6.R met startnummer 63, terwijl Oliver Gavin, Olivier Beretta en Jan Magnussen de Compuware Corvette C6.R met startnummer 64 besturen.

Opnieuw belooft de strijd in de GT1-klasse de spannendste competitie in Le Mans te worden. "We verwachten dit jaar een harde strijd met onze concurrenten", zegt tweevoudig Le Mans-winnaar Oliver Gavin, waarmee hij de mening van het gehele team weergeeft. "Le Mans is voor Corvette Racing de belangrijkste race van het jaar en dit is het evenement waarop wij ons bij uitstek concentreren. Elke rijder gaat graag naar Le Mans omdat het zo'n grote uitdaging is."

Dit jaar maakt de nieuwe Corvette C6.R voor het eerst zijn opwachting in Le Mans. Als opvolger van de C5-R die in de jaren 2001, 2002 en 2004 een dubbelzege in de Franse klassieker behaalde, heeft de C6.R al twee overwinningen in de American Le Mans Series op zijn naam. Maar de sprintraces in Noord-Amerika zijn iets heel anders dan 24 uur in Le Mans.

De Corvette C6.R maakte zijn debuut tijdens de 12 Uur van Sebring in maart van dit jaar met een tweede en een derde plaats. Sindsdien versloegen de Corvettes de gezamenlijke concurrentie bij de ALMS-races in Road Atlanta en Mid-Ohio, beide in de Verenigde Staten. Dat waren de eerste overwinningen voor de nieuwe auto.