Gemeente Delft

Delftse multiculturele markt

Op zaterdag 18 juni aanstaande organiseert de gemeente Delft in samenspraak met de marktondernemers voor de tweede keer een "kleurrijke" markt. De gehele dag laten mensen uit verschillende bevolkingsgroepen iets van hun culturele achtergrond zien. Muziek, zang, dans, kunst en cultuur, het is er allemaal. De wethouders Dick Rensen en Ronald Vuijk openen de markt om 10.30 uur op feestelijke wijze.

De grote markt in Delft wordt omgetoverd tot een gezellige bazaar waar u kunt genieten van een veelheid aan culturen die Delft te bieden heeft. Er doen deelnemers mee uit onder andere Nepal, Turkije, Italië, China, Irak, Iran, Palestina, Senegal, Marokko, Chili, Suriname, Cuba en de Nederlandse Antillen. Op twee podia zijn er optredens van Cubaanse, Palestijnse, West- Afrikaanse en Marokkaanse muziekgroepen te zien.

Zwevend over de dansvloer tijdens de Argentijnse tangodemonstratie, meedeinen op traditionele volksdansmuziek of stap in de wereld van Bruce Lee en Kong Fu. U kunt het allemaal beleven op de multiculturele markt.

De gemeente Delft vindt de multiculturele markt een leuke manier om mensen van diverse culturen met elkaar te laten kennismaken en om het veelkleurige gezicht van de stad te tonen.

Voor de redactie

Nadere informatie bij: Sharon Buys, Communicatie gemeente Delft, tel. 260 29 75.

Programma

Podium 1
10.15 uur - Officiële openingsdans en speech wethouders Rensen en Vuijk 10.45 uur - Argentijnse Tangodemonstratie
12.30 uur - Volksdansvereniging Radost
13.30 uur - Manar - Marokkaanse folkloremuziek
13.50 uur - ASA danstheater - 'Zijderoute'
14.30 uur - Nokoss - West Afrikaanse zang en dans
15.45 uur - Ned-Cuba project - Salsa-Charanga-Timba band

Podium 2
11.30 uur - Chinese Mulandans
12.00 uur - Hanien - Palestijnse volksmuziek
13.00 uur - Malick Ndiaye Rose - muziek uit Senegal 14.00 uur - Traditionele Chinese volksmuziek
15.00 uur - Kong Fu demonstratie

---- --