Gemeente Harderwijk


Informatief kijkje bij papier-inzamelaar Reukema

De gemeente Harderwijk voert samen met de Regio Noord-Veluwe en de andere regio-gemeenten de campagne Afvalscheiden, goed bezig. Deze campagne laat zien hoe belangrijk het is om afval te scheiden en afval te voorkomen. In de campagne staat momenteel het thema papier centraal. Van oud papier kan immers prima nieuw papier worden gemaakt. Wilt u weten hoe uw oude papier en karton wordt bewerkt voor hergebruik in de papierindustrie? Kom dan volgende week zaterdagmorgen 18 juni kijken bij Reukema Papier BV aan de Fahrenheitstraat 9 in Harderwijk.

De gemeenten in de Regio Noord Veluwe zamelen het papier apart in. Het papier wordt bij Reukema Papier BV in Harderwijk verzameld en gesplitst - er zijn veel soorten papier - en ook bewerkt. Indrukwekkende hoeveelheden papier worden bij dit bedrijf gesorteerd en in grote balen geperst. Reukema nodigt u graag uit voor een kijkje achter de schermen. U bent volgende week zaterdag van harte welkom tussen 10.00 en 13.00 uur. Na een kopje koffie kunt u onder begeleiding het proces volgen en uw vragen stellen. Ook kunt u veel zien over de campagne Afvalscheiden, goed bezig! Ook voor kinderen is het bezoek zeker interessant, maar ze zijn om veiligheidsredenen alleen welkom onder begeleiding van een volwassene.

Waarom een campagne over afval? Er ontstaat steeds meer afval. Daarnaast bestaat afval uit de grijze container nog voor meer dan de helft uit bruikbare materialen zoals gft, papier, glas, textiel enzovoort. Dat is jammer, want deze afvalstromen kunnen prima opnieuw worden gebruikt en dat scheelt grondstoffen, energie en geld. Daarom besteedt Regio Noord Veluwe via de campagne `afvalscheiden, goed bezig!' aandacht aan het scheiden en voorkomen van afval middels posters, nieuwsbrieven, stickers en kaarten. Uiteraard is communicatie alleen niet genoeg. De manier van inzamelen wordt ook kritisch bekeken en waar nodig geoptimaliseerd. Zo wordt geprobeerd om het gemakkelijker te maken afval te voorkomen en gescheiden aan te bieden. Meer weten over afval of de campagne?

Afval Scheiden