Gemeente Almere

Een zomers offensief op het Van Eesterenplein in Almere Buiten

Woningcorporatie Ymere en de gemeente Almere organiseren op zaterdag
18 juni van 10.30 tot 12.30 uur op het Van Eesterenplein in Almere Buiten een informatiemarkt. Tijdens de informatiemarkt krijgen bewoners, winkeliers en andere betrokkenen informatie over de eerste resultaten van het haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheden om het Van Eesterenpein en omgeving te herontwikkelen. Alle Almeerders die zich betrokken voelen bij het Van Eesterenplein en omgeving zijn van harte welkom op deze informatiemarkt!

Wensen en ideeën van bewoners

Tijdens de informatiemarkt zullen vooral bewoners, winkeliers en andere betrokkenen uit de buurt aan het woord komen. Hoe kijkt men aan tegen de huidige situatie in de buurt? Welke wensen leven er over de toekomst van de buurt? En welke (tijdelijke) maatregelen moeten Ymere en de Gemeente Almere op korte termijn al nemen om de leefbaarheid op het Van Eesterenplein te verbeteren? Voor het nemen van deze maatregelen op korte termijn zijn voor Ymere en de gemeente Almere de wensen uit de buurt richtinggevend. Met de uitvoering hiervan kan vrij snel worden gestart.

Actieve betrokkenheid bij haalbaarheidsonderzoek

De informatiemarkt vormt de start van een reeks van activiteiten die Ymere en de Gemeente Almere in het kader van een haalbaarheidsonderzoek nemen. Bewoners, winkeliers en andere betrokkenen uit de buurt worden actief bij dit haalbaarheidsonderzoek betrokken. Op de interactieve website www.vaneesterenplein.nl (die op
18 juni 2005 in de lucht gaat) kunnen bewoners hun ideeën en vragen kwijt. Er worden workshops georganiseerd en er komt een vervolg op de eerste meningspeiling. Tijdens het zomerevent op 10 september aanstaande worden door Ymere en de gemeente Almere drie scenarios over de toekomst van het Van Eesterenplein aan de bewoners, winkeliers en andere betrokkenen voorgelegd. Medio september 2005 zullen de uitgangspunten voor verbetering van het woon-, werk- en leefklimaat op en rond het Van Eesterenplein bekend zijn. Daarna volgt besluitvorming en nadere uitwerking van de besluiten. Feitelijke start van structurele maatregelen ter verbetering van de buurt is naar verwachting eind 2006/begin 2007 voorzien.