Gemeente Driebergen

Onthaastbankjes op De Warande

Op zaterdag 18 juni om 17.00 uur zal wethouder Clemens van der Burg namens de commissie Klein Woonfonds twee onthaastbankjes aanbieden aan de bewoners en omwonenden van De Warande. De banken worden daarna feestelijk ingewijd door de bewoners en omwonenden. Het Klein Woonfonds is een fonds van gemeente Driebergen-Rijsenburg en Heuvelrug Wonen en subsidieert maatregelen die de leefbaarheid bevorderen. Het betreft vooral kleine ingrepen, die echter voor een buurt of wijk een groot verschil kunnen maken. De commissie Klein Woonfonds wordt gevormd door Carla van der Velde, directeur bestuurder van Heuvelrug Wonen, Clemens van der Brug, wethouder wonen van de gemeente Driebergen-Rijsenburg en een onafhankelijk voorzitter, de heer W. Jongeneel.

Een tijdje geleden legde een aantal bewoners van de Warande bij het Klein Woonfonds een plan neer voor de plaatsing van een of twee bankjes op De Warande. De bankjes kunnen dienen als praatbank en als ontmoetingspunt voor bewoners of eenvoudig gewoon om te onthaasten. Het Klein Woonfonds heeft besloten twee onthaastbankjes te subsidiëren onder de voorwaarde dat de bewoners zelf zorgen voor het schoonhouden van de banken en de omgeving. Op 14 juni worden beide banken geplaatst in het plantsoen.

Heeft u als bewoners) van Driebergen-Rijsenburg ook een initiatief dat de leefbaarheid in uw buurt kan verbeteren? Neemt u dan contact op met het Klein Woonfonds: Leen Doeve, tel. 536080 of Renate Gerritse, tel. 525253, gerr253@driebergen.nl of met de wijkcoördinator, Harry van Dijk tel. 525203.

---

Gemeente Driebergen-Rijsenburg