Gemeente Amsterdam

Amsterdam Roots festival; Volledig programma bekend

14 juni 2005
---
webmaster

Het Amsterdam Roots Festival is een toonaangevend Nederlands muziekfestival dat zich ten doel stelt om grensverleggende en nieuwe ontwikkelingen binnen de wereldmuziek te tonen. Het festival biedt ook ruimte aan jong, nieuw talent en streeft daarbij naar culturele uitwisseling tussen verschillende bevolkingsgroepen. Het Amsterdam RootsFestival vindt plaats van zaterdag 18 t/m zondag 26 juni 2005. Het festival trok in 2004 ruim 55.000 bezoekers.

Amsterdam Roots legt in haar programmering voor 2005 de nadruk op de City Culture in Nederland, andere steden in Europa en daarbuiten. Daar klinken nieuwe en opwindende geluiden op het snijvlak van pop- en wereldmuziek. 05-06-26gipsykingsfotodpi300244x244.jpg (60 Kb) Culturele crossovers en een spannend samengaan van muzikale genres is er aan de orde van de dag en daarmee niet alleen verplichte kost voor vaste Roots-fans, maar ook voor een nieuw en jong publiek.

Daarnaast wordt de samenwerking met andere podia uitgebreid. Paradiso, Stadsschouwburg Amsterdam en De Balie participeren in 2005 voor het eerst in het Amsterdam Roots Festival.

Zoals in voorgaande jaren bestaat het Amsterdam Roots Festival uit twee onderdelen:

Roots Open Air, zondag 19 juni 2005

Tijdens het gratis toegankelijke openluchtfestival in het Oosterpark te Amsterdam kan men al struinend door het park genieten van een uniek muzikaal programma op vijf verschillende podia tussen 13 en 22 uur. Er zijn workshops, parades en er is een uitgebreide wereldmarkt. Voor de jongste bezoekers is er kids@roots.

Een greep uit het Roots Open Air programma: * raymzter208x80.jpg (21 Kb) Lumbalú - Barcelona/Colombia * Ska Cubano - Londen/Havana * El Pie Bueno - Barcelona * Babylon Circus - Lyon * Tarhana - Amsterdam * Raymzter

Roots in de zalen, zaterdag 18 juni t/m zondag 26 juni 2005

Een variëteit aan concerten en producties op zes verschillende locaties. Participerende podia: De Balie, Het Concertgebouw, Tropentheater, Melkweg, Paradiso en de Stadsschouwburg.

Zie ook het volledige programma van Roots in de zalen Op deze pagina Roots Open Air Roots in de zalen, vanaf zaterdag 18 juni