Gemeente Amsterdam

Kijkje achter de schermen van Artis

Op 18 en 19 juni geeft Artis veel extra informatie

14 juni 2005
---
webmaster

Artis laat delen van de dierentuin zien die normaliter niet toegankelijk zijn voor bezoekers. Bijvoorbeeld de nachtverblijven van de roofdieren, de keuken van de kleine zoogdieren en het indrukwekkende voedselmagazijn. De verzorgers geven extra voederpresentaties en bij de beverratten mogen de bezoekers zelf helpen met voeren.

Bij verschillende dieren kunnen bezoekers een kijkje nemen in de transportkisten waarin de dieren worden vervoerd als ze naar een andere dierentuin verhuizen. In het Aquarium staat een voel-vijver. Ook wordt er veel informatie gegeven over gedragsverrijking voor de dieren en natuurbehoud. Bovendien wordt een tipje van de sluier opgelicht over het nieuwe Insectarium. Dat gaat in juli open en wordt het grootste Insectarium van Europa.

Juni is de dierentuinmaand voor de dierentuinen van de NVD (Nederlandse Vereniging van Dierentuinen). Ieder juniweekend wordt in een andere dierentuin gevierd. De volgende dierentuinen zijn onder andere aangesloten bij de NVD: * artisaap208x80.jpg (34 Kb) Apenheul * Aqua Zoo Friesland * Artis * Avifauna * Burgers' Zoo * Diergaarde Blijdorp * Dolfinarium