Fontys


Samenwerking tussen Fontys en Schrijversvakschool

Fontys Hogescholen en Schrijversvakschool Amsterdam gaan de mogelijkheid van een inhoudelijke samenwerking onderzoeken. Daartoe zullen de Raad van Bestuur van Fontys en het bestuur en de dagelijkse leiding van de Schrijversvakschool op 18 juni een intentieverklaring ondertekenen.
dinsdag 14 juni 2005 door Femke Huvenaars/ Pieter Bon De Schrijversvakschool en Fontys zullen gebruik maken van elkaars expertise, waarbij de kennis van hoger onderwijs van Fontys gekoppeld wordt aan de unieke opleidingen van de Schrijversvakschool. Onderzocht zal worden of de Schrijversvakschool samen met Fontys een aantrekkelijk opleidingspakket kan samenstellen, zowel voor studenten van Fontys en de Schrijversvakschool als voor de externe markt. Onderdeel van dit gezamenlijke onderzoek is de mogelijkheid van een opleiding tot Bachelor of Fine Arts in Creative Writing.

De Schrijversvakschool en Fontys zullen in eerste instantie gedurende twee jaar de samenwerkingsmogelijkheden onderzoeken. Per juli 2007 wordt het resultaat van de gezamenlijke peiling vastgesteld. Schrijversvakschool Amsterdam zal zich per 1 september 2005 vestigen in het Fontysgebouw `De Bruynvis' aan de Keizersgracht te Amsterdam.