Gemeente Deventer

Week 24, 14 juni 2005

Wethouder fleskes geeft startsein landelijke scootmobieldag

Wethouder Jos Fleskes geeft zaterdag 18 juni het startsein voor de tweede nationale Scootmobieldag. Daarna vertrekken twee groepen scootmobielrijders voor tochten van respectievelijk 15 en 30 kilometer. De korte tocht leidt door de stad Deventer, de lange tocht gaat ook door het buitengebied. In de tocht zit een spectaculaire actie.

Het is de tweede keer dat deze nationale scootmobieldag in Deventer wordt georganiseerd. Het doel van de tocht is om ook eens iets heel anders met de scootmobiel te doen dan hem te gebruiken voor het dagelijks verkeer, zoals boodschappen doen. Bovendien wordt de tocht begeleid, waardoor mensen in alle veiligheid een grotere afstand dan normaal kunnen afleggen.

Vorig jaar trok dit evenement een zestigtal scootmobielers, dit jaar is het aantal inschrijvingen nu al ruim honderd. De deelnemers komen uit acht verschillende gemeenten, ook van buiten de provincie. Inschrijven is nog mogelijk tot aan de start van de tocht. Deelnemers kunnen bellen met de organisatie: 06 10147216.

Publicatiedatum: 14-6-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 14 juni 2005