Gemeente Harderwijk


Zaterdag bredeschoolbuurtbraderie in Drielanden

De activiteiten van de brede school, het gemeentelijke onderwijsvernieuwingsproject in Drielanden, vinden komende zaterdag 18 juni een feestelijke en smakelijke afsluiting met de Brede School Buurt Braderie in en rond De Bogen aan het Triasplein.

Daaraan ging sinds half april het `snuffeltraject' vooraf, waarbij alle basisschool-leerlingen konden proeven aan een naschoolse brede schoolactiviteit. De brede school wil een koppeling leggen tussen de scholieren en allerlei voorzieningen in de wijk. Op 27 april was er in De Bogen een `high tea' voor alle bij Drielanden betrokken organisaties. De instellingen werden geïnformeerd over het concept Brede School en konden nadenken over hun eigen inbreng voor het nieuwe schooljaar. Binnenkort wordt het aanbod in het programma 2005- 2006 vastgesteld.

Het is de bedoeling dat de scholen in Drielanden, samen met organisaties (wijkverenigingen, culturele organisaties, sportverenigingen etc.) op deze braderie laten zien wat er mogelijk is aan activiteiten in kader van brede school en buurtsamenleving.

De Brede School Buurt Braderie is zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. Het zal in de Bogen volgens coördinator Sonja van Katwijk bruisen van de activiteiten voor jong en oud, zoals dans, breakdance, djembe, computeren, sport, dammen en uiterlijke verzorging. Van alle activiteiten uit het snuffelprogramma zijn zaterdag demonstraties, workshops, open lessen en tentoonstellingen. Ook zijn er diverse kraampjes waar o.a. Park 3, de Hortus, de bibliotheek, Landstede en de scholen uit de wijk zich presenteren. Kinderen van groep 7 nemen enquêtes af, om de wensen van de wijkbewoners in kaart te brengen. Voor de allerkleinsten staan er springkussens, er is een straatvoetbaltoernooi en ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd. Vanaf 14.00 uur is er op het plein van de Bogen een proeverij, met allerlei heerlijke hapjes. Deze proeverij wordt opgeluisterd door pop- en musicalkoor Ermelodie en een dansdemonstratie van danssportstudio Porceletti. Na deze demonstratie van standaard, Latin- en Salsadansen, kunt u wellicht ook nog zelf even met de voetjes van de vloer.

Informatie: Sonja van Katwijk, Brede School-coördinator, tel. 433 784.