Gemeente Zaanstad

Presentatie nieuw ontwerp Burgemeester In t Veldpark

donderdag 16 juni 2005

Toelichting en rondwandeling op 18 juni 2005

In de komende jaren gaat er het nodige veranderen in de Rosmolenwijk. De aanleg van een nieuw Burgemeester In t Veldpark is daar een bijzonder onderdeel van. Bijzonder, omdat er veel aandacht is besteed aan de inrichting van de stadstuin. Bijzonder ook omdat het ontwerp tot stand gekomen is dankzij de intensieve samenwerking tussen bewoners, landschapsarchitecten en de Gemeente Zaanstad. Op 18 juni krijgen omwonenden van 13.00-16.00 uur de gelegenheid het nieuwe ontwerp te bekijken en eventueel aan te vullen.

In het Veldpark is in de toekomst van alles te beleven. Er kan volop gespeeld worden door de allerkleinsten, maar ook skaters vinden er een plek. In de rustiger gedeelten is er alle ruimte voor natuurbeleving en op weer een andere plek is er gelegenheid een kopje koffie te drinken. Het nieuwe ontwerp is zo opgezet dat drukkere delen worden gescheiden van de stillere delen.

Overige voorzieningen zijn onder meer een terras, boot- en kanoverhuur, een omheinde speeltuin en jeu de boulesbanen. Centrale uitgangspunten voor het ontwerp waren:

* Meer ruimte voor natuur

* Heldere routes

* Sociale Veiligheid

* Geconcentreerde publieksfuncties

Het ontwerp voor het nieuwe Burgemeester In t Veldpark is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen buurtbewoners, verenigd in een consultatiegroep, landschapsarchitecten van bureau Vista landscape and urban design, Saenwonen en de gemeente Zaanstad. De consultatiegroep bestond naast omwonenden ook uit vertegenwoordigers van de hengelsportvereniging, de Vereniging In t Veldpark, bewonerscollectieven en de Gemeente Zaanstad.

Zaterdag 18 juni 2005 organiseert de Gemeente Zaanstad een informatiemiddag. Belangstellenden kunnen vanaf 13.00 uur deelnemen aan een van de rondwandelingen door het park onder leiding van landschapsarchitectenbureau Vista. Om 15.00 uur start de inhoudelijke toelichting en discussie in het Pascal College, afd. HAVO/VWO, Pascalstraat 4, Zaandam.

Het ontwerp voor het nieuwe park is nog niet definitief. Bezoekers van de informatiemiddag kunnen hun suggesties en aanvullingen kwijt op reactieformulieren. Deze aanvullingen worden meegenomen in de voltooiing van de plannen door de consultatiegroep.