1e persbericht van zaterdag 18 juni 2005

Eindhoven 18-06-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Mannen aangehouden na gooien van stenen

De politie heeft zaterdagochtend rond 4.45 uur op de Vestdijktunnel twee mannen uit s-Hertogenbosch (30 en 31 jaar) en een 32-jarige man uit Almere aangehouden. Dat gebeurde nadat de Bosschenaren op het Stationsplein stenen hadden gegooid naar enkele mannen die daar stonden. De man uit Almere gooide vervolgens stenen terug die de auto van de Bosschenaren raakten. Ze zijn alledrie aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Beide partijen hadden kort daarvoor ook al ruzie met elkaar gehad op het Stationsplein, waarna de politie de Bosschenaren had gesommeerd te vertrekken. Dat deden ze niet, waarna het incident met de stenen plaatsvond.

Eindhoven: Man opgepakt na plegen huiselijk geweld

De politie heeft zaterdagochtend rond 4.30 uur een man van 35 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij had kort daarvoor zijn 32-jarige vriendin in hun woning in Stratum bedreigd. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleef de man de vrouw bedreigen. Hij is aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt

De politie heeft zaterdagochtend het rijbewijs ingenomen van een man van 36 jaar uit Tilburg. Surveillerende agenten zagen hem rond 4.45 uur op de Hastelweg rijden. Bij controle van het kenteken bleek de wagen niet verzekerd te zijn. De automobilist bleek bovendien te hebben gedronken, waarop hij werd aangehouden. Omdat een ademanalyse mislukte, is een bloedproef afgenomen. Ook is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken automobilist levert rijbewijs in

Een man van 26 jaar uit Spijkenisse heeft zaterdagochtend zijn rijbewijs moeten inleveren. Bij een controle op de Bilderdijklaan bleek de automobilist teveel gedronken te hebben. Zijn alcoholpromillage bedroeg 1,25, normaal gesproken goed voor een proces-verbaal. Maar omdat hij in februari ook al betrapt was op rijden onder invloed, is zijn rijbewijs ingenomen.

Eindhoven: Automobilist raakt rijbewijs kwijt

Op de Achtseweg Zuid is zaterdagochtend een automobilist van 29 jaar uit Veldhoven aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Surveillerende agenten zagen de man rond 1.30 uur rijden en controleerden hem. Zijn alcoholpromillage bleek bijna 1,45 te bedragen, waarop zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Geldrop: Vier aanhoudingen na vernielen ruit

Op de Hulst heeft de politie zaterdagochtend rond 4.30 uur vier Eindhovenaren aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze rond 4.00 uur bij een winkel aan de Eindhovenseweg een ruit naast de toegangsdeur hebben vernield en er vervolgens vandoor gingen in een auto en op een brommer. Daarvan kwam een melding binnen bij de politie, die de verdachten is gaan zoeken. Er waren ook signalementen van de mannen doorgegeven. Op de Hulst zagen agenten een auto rijden met daarin drie mannen die daaraan voldeden, waarna ze werden aangehouden. Het gaat om drie Eindhovenaren van 18 jaar oud. De vierde verdachte reed op de Hulst op een brommer. Ook deze 15-jarige Eindhovenaar werd opgepakt. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Westerhoven: Mannen na vechtpartij opgepakt

De politie heeft zaterdagochtend rond 2.00 uur twee 25-jarige mannen uit Nijmegen aangehouden na een vechtpartij op De Kempervennen. Daarbij liepen twee Duitsers verwondingen op aan hun ogen. De aanleiding is nog onbekend. Beveiligingspersoneel van het bungalowpark heeft de vechtpartij weten te sussen, waarna de gewaarschuwde politie de twee verdachten heeft aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.