Politie Zeeland


---


O-3351-2005 Automobilist rijdt tegen verkeersbord

Een 22-jarige Goese automobilist reed zaterdag om 04.10 uur in de Wulfaertstraat in zijn woonplaats met zijn auto tegen een verkeersbord.
Hij kwam uit de richting van de Westwal en verloor de controle over zijn voertuig. Hierdoor botste hij tegen een verkeersbord. Zijn auto en het verkeersbord raakten beschadigd.

Z-3352-2005 Illegaal kamperen
Zaterdag, in de vroege ochtenduren, werd controle gehouden op illegale recreatie. De controles vonden plaats op de Boulevard de Wielingen en de Vlamingpolderweg in Cadzand, de Walendijk in Groede en het Veerplein in Breskens.
In totaal werden 6 personen bekeurd voor het illegaal overnachten. Over de nationaliteit van deze personen is niets bekend.

W-3353-2005 Schuurtje in brand
Zaterdag omstreeks 04.50 uur stond op het volkstuinencomplex aan het Griffioenpad in Middelburg een schuurtje in brand.
De brandweer kreeg het vuur snel onder controle; over de oorzaak is niets bekend.

Z-3354-2005 Rijden onder invloed
Een 60-jarige automobilist uit Assenede (B) kreeg zaterdag om 01.10 uur in de Zandstraat in Sas van Gent een rijverbod van 5 uur omdat hij meer dan 2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had.

In Breskens kregen twee bestuurders een rijverbod van 1 uur omdat zij meer alcohol gedronken hadden dan de toegestane hoeveelheid.
Het betreffen een 60-jarige Middelburger die vrijdag om 23.55 op de Rijksweg reed en een 41-jarige Breskense vrouw. Zij reed zaterdag om 03.30 uur over de Scheldekade in haar woonplaats.

Z-3355-2005 Sas van Gent
Op en rond het evenemententerrein in de Arsenaalstraat in Sas van Gent werden in de nacht van vrijdag op zaterdag verschillende personen aangehouden.
Om 20.30 uur werd een 22-jarige inwoner uit Sas van Gent aangehouden omdat hij in het bezit bleek te zijn van enkele XTC-pillen en 0,5 gram speed. De drugs werden in beslag genomen. Om 23.50 uur werd een 19-jarige Terneuzenaar aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alchol en was door de beveiliging van het terrein verwijderd. Hij probeerde echter steeds opnieuw het terrein op te komen, waarna hij door de politie werd aangehouden. Om 01.00 uur werd een 22-jarige inwoner van Moerbeke-Waas (B) aangehouden omdat hij, onder invloed van alcohol, een spiegel van een auto had getrapt.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.