Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (18/6)

TILBURG, 18 juni 2005

Engelsman aangehouden met stroomstootwapen

TILBURG: Agenten hebben vannacht aan de Lovense Kanaaldijk een 45-jarige Engelsman aangehouden die in een lade in zijn camper een stroomstootwapen had liggen. De agenten zagen het wapen liggen toen de man zijn legitimatiebewijs wilde pakken. De controle vond plaats na een melding van een inbraak in de omgeving. De verdachte verklaarde dat hij het wapen in Montpellier had gekocht. Het wapen is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake de Wet Wapens en Munitie.

Twee arrestaties tijdens rustige nacht in Tilburgs uitgaanscentrum

TILBURG: De politie heeft de nacht van vrijdag op zaterdag slechts twee arrestaties verricht. Het gaat om twee dronken 16-jarige jongens uit Goirle. Ze bedreigden omstreeks 01.15 uur een portier van een horecazaak aan het Piusplein die hen niet wilde toelaten omdat ze een dronken indruk maakten. Hierop ging het tweetal compleet uit hun dak. Ze begonnen te schreeuwen en moesten door vrienden worden vastgehouden. Een van de jongens riep tergen de portier dat hij hem kapot zou schieten. Het agressieve duo is daarop door de politie gearresteerd.

Taxichauffeur aangehouden na belediging

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 21.30 uur een 33-jarige Tilburgse taxichauffeur op het NS-Plein aangehouden omdat hij politiemensen beledigde. Hij riep: Stinkerd na de agenten toen ze hem en enkele van zijn collegas op de Heuvelring een bekeuring gaven omdat zij met daar met hun voertuigen op het trottoir geparkeerd stonden terwijl dit op dat tijdstip niet is toegestaan. .

Jongen baldadig in zwembad

TILBURG: Een 17-jarige jongen is gisteravond door de politie in het zwembad aan de Stappegoorweg aangehouden voor lokaalvredebreuk omdat hij het zwembad ook na vordering van het personeel niet wilde verlaten. De jongen had zich baldadig gedragen in het zwembad. Hij had in het tunneltje in het zwembad het water opgehouden. Hij is daarvoor al eerder uit het zwembad gezet. Hij krijgt een tijdelijk verbod om zich in het bad op te houden.

Drie arrestaties bij controle Gasthuisring

TILBURG: Op vrijdag 17 juni 2005, omstreeks 16.00 uur, werd naar aanleiding van een overlastmelding aan de Gasthuisring, een controle uitgevoerd. Bij die controle werden drie personen aangehouden.

Een 29-jarige Tilburger werd kreeg een proces-verbaal terzake urineren. Hij kon niet duidelijk maken wie hij was en werd daarom aangehouden. Met een extra proces-verbaal werd hij heengezonden. Een 23-jarige Tilburger werd aangehouden met een handelaarshoeveelheid cocaïne. Met een proces-verbaal op zak werd hij na verhoor naar huis gestuurd. Een 27-jarige Tilburgse werd aangehouden omdat zij nog te boek stond voor een boet van 95 euro. Ze kon die niet betalen en moest een dag vervangende gevangenisstraf uitzitten.

Jeugdige winkeldieven aangehouden

TILBURG: Een 16-jarig meisje uit Esbeek en een 15-jarig meisje uit Dongen zijn vrijdagmiddag in een grote kledingzaak aan de Heuvelstraat betrapt op winkeldiefstal. Een medewerker zag dat de meisjes sieraden uit een rek pakten en dit in hun tassen en zakken stopten en daarna de winkel uitliepen zonder de goederen te betalen. De sieraden hadden een waarde van 32 euro. Aan het bureau bleek dat de meisjes ook in een warenhuis aan de Heuvelstraat sieraden hadden gestolen. Na overleg met de ouders van de dievegges is besloten het tweetal naar het bureau HALT te sturen.

Rijders onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 01.45 uur op de Broekhovenseweg een 48-jarige Tilburger aangehouden omdat hij zijn snorfiets bestuurde terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. De man blies 940 ugl wat overeenkomt met 2,15 promille. Zijn rijbewijs is vanwege deze zware overschrijding, ruim vier keer de toegestane hoeveelheid ingevorderd. De verdachte verklaarde 6 a 7 flesjes bier gedronken te hebben. Vannacht werd omstreeks 04.40 uur nog een dronken verkeersdeelnemer door de politie getrapt. Een 24-jarige Tilburger reed met zijn auto over de Ringbaan Zuid terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hij blies 645 ugl, wat overeenkomt met circa 1,5 promille.

Wildplasser aangehouden in Oisterwijk

OISTERWIJK: Tijdens het horecatoezicht in Oisterwijk en Moergestel heeft de politie één dronken wildplasser aangehouden die zich niet kon legitimeren. De verdachte, een 21-jarige Oisterwijker, stond tegen een gevel van een pand aan de Dorpsstraat te urineren. De verdachte die zich recalcitrant gedroeg moest met een opbrenggreep over gebracht worden.

Man aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft vannacht op de Gerard Brandtstraat een 36-jarige Tilburger aangehouden die omstreeks 04.30 uur zijn 29-jarige vriendin in haar woning had mishandeld. Rond 04.30 uur stond de man voor de deur en werd door zijn vriendin binnengelaten. Het stel kreeg ruzie, waarna de verdachte volgens het slachtoffer haar met gebalde vuisten in het gezicht sloeg. Daardoor zitten nu enkele voortanden los en is haar gezicht opgezet. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Auteur: Willem van Hooijdonk