Politie Gelderland-Zuid

Auto met catamaran van de weg gehaald

Nijmegen 18-06-2005 - (03)

Politiemensen kwamen vrijdagavond op de Groesbeekseweg in Nijmegen een auto met aanhanger tegen. Op de aanhanger was een zeilboot van het type catamaran bevestigd. De hele combinatie was zó breed dat deze een deel van de rijstrook van het tegemoetkomende verkeer nodig had. Deze levensgevaarlijke combinatie werd door de politie aan de kant gezet.

Het gezin dat in de auto zat bleek van Groesbeek onderweg naar het IJsselmeer om daar een weekend te gaan zeilen. De combinatie bleek 2,75 mtr. breed terwijl maximaal 2,55 mtr. is toegestaan. De catamaran stak aan één zijde 75 cm. buiten de auto uit. Tevens bleek de mast meer dan een meter voor de aanhanger uit te steken en aan de achterzijde meer dan 4 meter achter de achteras. Verder rijden met deze combinatie zou levensgevaarlijk zijn maar het bleek ook niet mogelijk om hem op de locatie te laten staan.
Daarop is besloten om de hele combinatie, onder begeleiding van motoragenten, terug te sturen naar Groesbeek. De eigenaar is geadviseerd zijn boot in het vervolg op een andere manier te vervoeren.