Politie Noord-Holland-Noord

Berichten zaterdag 18 juni

Alkmaar 18-06-2005 - 13.24 uur

Verkeerscontroles

Regio, zaterdag 18 juni 2005

Veiligheid op de weg en bestrijding van ergernissen in het verkeer zijn speerpunten van de politie. Om die reden worden er bijna dagelijks verkeerscontroles gehouden. Dit zijn meestal kleine en korte controles op plaatsen waarover regelmatig klachten binnenkomen. Maar het gaat vaak ook om grotere geplande controles waarbij meerdere politiemedewerkers betrokken zijn. Daarnaast worden controles gehouden met behulp van onopvallende voertuigen. Deze controles zijn hoofdzakelijk gericht op de zwaardere verkeersovertredingen.

Gisteren en vandaag werd ondermeer op de volgende plaatsen gecontroleerd:


- Vrijdagmorgen. Snelheidscontrole op de Molenvaart in Anna Paulowna. Aantal overtredingen 20.


- vrijdagmiddag. Snelheidscontrole op de Sommeltjesweg en de Waalderweg in De Waal. Aantal overtredingen 7. Hoogst gemeten snelheid 99 ipv de toegestane 60 km per uur.


- Vrijdagmiddag. Snelheidscontrole op de Koningin Wilhelminaweg in Slootdorp. Aantal overtredingen 13.


- Vrijdagmiddag. Snelheidscontrole op de Middenweg in Heerhugowaard. Aantal overtredingen 40. Hoogst gemeten snelheid 83 ipv de toegestane 50 km per uur.


- Vrijdagmiddag. Snelheidscontrole op de Torplaan in Den Helder. Aantalovertredingen 12. Hoogst gemeten snelheid 71 ipv de toegestane 50 km per uur.


- Vrijdagmorgen. Algemene verkeerscontrole op de in Den Helder en Wieringerwerf. Vier bestuurders reden sneller dan de toegestane snelheid. Hoogst gemeten snelheid 120 ipv de toegestane 80 km per uur. Daarnaast kregen 5 bestuurders een bekeuring omdat zij geen veiligheidsgordel droegen.


- Vrijdagmiddag. Een bromfietsencontrole op de Beverwijkerstraatweg in Castricum. Zestien bestuurders kregen een bekeuring wegens het rijden op een opgevoerde bromfiets, het veroorzaken van teveel geluid en diverse technische gebreken.


- Vrijdagavond. Een bromfietsencontrole op de Rijksweg in Limmen. Hier kregen 3 bromfietsers een bekeuring omdat zij op een opgevoerde bromfiets reden. Drie andere bestuurders kregen ondermeer een bekeuring omdat zij in een personenauto geen gordel droegen.


- Vrijdagmiddag en avond. Een bromfietscontrole in de Koningstraat in Den Helder. In totaal 20 overtredingen voor het rijden op een opgevoerde bromfiets, niet dragen van een helm, maar ook voor wildplassen, niet voldoen aan de legitimatieplicht en fietsen in een fietsverbod.

Doorrijder

Hoorn, vrijdag 17 juni 2005

Op vrijdagmiddag omstreeks 14.20 uur, was een 58-jarige politieman van de politie in Hoorn bezig met de afhandeling van een verkeersongeval op de rijbaan bij een parkeerplaats op het Betje Wolffplein in Hoorn. Terwijl de man gegevens stond te noteren werd hij van achteren aangereden door een personenauto. De politieman liep hierbij licht letsel op aan zijn hielen voet. Ondanks dat de bestuurster werd gevraagd om te blijven staan, reed zij door zonder haar identiteit bekend te maken. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de vrouw.

Overbelading

Middenmeer, vrijdag 17 juni2005

Op vrijdagmiddag omstreek 15.00 uur werd een vrachtwagen beladen met zand gecontroleerd. Uit metingen bleek dat de vrachtwagen ruim 20% overbeladen was. De 39-jarige uit Medemblik afkomstige bestuurder en het eveneens uit Medemblik afkomstige bedrijf worden beiden als verdachte aangemerkt.

Alcoholcontrole

Hoorn, vrijdag 17 juni2005

Op vrijdagavond omstreeks 19.40 uur werd op het Keern in Hoorn een 48-jarige man uit Blokker in een personenauto gecontroleerd. De man bleekalcohol te hebben gebruikt. Hij blies 485 ug/l. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal. De man werd gecontroleerd omdat er naar hem werd uitgekeken in verband met fietsendiefstal.

Alkmaar, zaterdag 18 juni 2005

Op zaterdagmorgen omstreeks 00.15 uur stak een 21-jarige Alkmaarder op de fiets de Huiswaarderweg over ter hoogte van de kruising met de Laan van Straatsburg. Hierbij reed hij door rood licht. Op de Huiswaarderweg veroorzaakte hij daarbij een aanrijding met een personenauto, bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Alkmaar. De automobiliste liep daarbij een hoofdwond op. De fietser brak een been. Beiden werden voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Hier werd van de fietser een bloedmonster afgenomen. Dit monster zal op de aanwezigheid van alcohol worden onderzocht.

Inbrekers gaan ervandoor

Hoorn, zaterdag 18 juni 2005

Toen op zaterdagmorgen omstreeks 01.45 uur een beveiligingsmedewerker het Clusius college aan de Blauwe Berg in Hoorn controleerde, zag hij vier verdachte mannen bij de school staan. De beveiliger reed er heen en zag dat de mannen wegvluchtten. Twee klommen er over een hek en de andere twee vertrokken dwars door een sloot. Door de politie is de omgeving afgezocht. Hierbij werd ook een politiehond ingezet. De mannen konden echter niet meer worden achterhaald. In de school bleek (nog) niet te zijn ingebroken.

Luchtdrukpistool ingenomen

Den Helder, vrijdag 17juni 2005

Op vrijdagavond omstreeks 20.30 uur nam de politie een luchtdrukpistool in beslag van een 17-jarige jongen op de Kemphaanstraat in Den Helder. De politie werd meerdere malen getipt dat de jongen in de speeltuin aan het schieten was. Bij controle bleek de jongen het wapen onder de buddysit van zijn scooter te hebben gedaan. De jongen werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Geluidsoverlast

Alkmaar, vrijdag 17 juni 2005

Op vrijdagavond omstreeks 21.00uur kregen de bewoners van een pand aan het El Grecohof in Alkmaar een bekeuring wegens het veroorzaken van geluidsoverlast. In de woning stond de muziek zo hard dat de bewoners pas na tien minuten in de gaten hadden dat de politie op de deur stond te bonken. Met de bewoners is de afspraak gemaakt dat bij een volgende geluidsoverlast ook de muziekinstallatie in beslag genomen wordt.

Eerste optreden bikers in Schagen

Schagen, vrijdag 17juni 2005

Het gloednieuwe biketeam van de politie is op vrijdagmiddag en avond voor het eerst ingezet op de kermis in Schagen. Naast het uitschrijven van een aantalparkeerboetes pakten de bikers 6 personen aan die dronken op straat liepen of wegens wildplassen. Het optreden van het biketeam had duidelijk zichtbaar de goedkeuring van het publiek.

Huiselijk geweld

Hippolytushoef, zaterdag 18 juni 2005

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een bewoner van Hippolytushoef in zijn woning aangehouden. De man had in de woning zijn vrouw mishandeld. De vrouw had daarop de politie gebeld. Zij doet aangifte van mishandeling. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Diefstal planten

Venhuizen, zaterdag 18 juni 2005

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een grote hoeveelheid planten gestolen bij een bloemisterij aan de Westerkerkweg in Venhuizen. De planten stonden uitgesteld in een steeg naast het bedrijf. Deze steeg is vrij toegankelijk. De hoeveelheid gestolen planten is zo groot dat vermoedelijk een auto bij de diefstal gebruikt is.