Ingezonden persbericht

Renger pakt ook zege in Duits kampioenschap!

Sachsenring, 18 juni 2005 - Nadat Renger van der Zande vorige week op Zandvoort al de prestigieuze Marlboro Masters op zijn naam wist te schrijven, heeft het jonge talent uit Nijmegen inmiddels ook de Duitse autosportharten veroverd door op superieure wijze te winnen op het circuit van Sachsenring! Voorafgaand aan de negentien ronden tellende race om het Duits Formule Renault 2.0 kampioenschap die in de avonduren werd verreden, zette Renger ook beide kwalificatiesessies naar zijn hand door tweemaal de snelste tijd te klokken. Renger, die na een verkennend jaar 2004, dit seizoen opvallend goede resultaten boekt in zowel het Nederlands als het Duits kampioenschap, voegde door deze overwinning maar liefst 30 punten toe en heeft nu totaal 52 kampioenschappunten. Met zijn twee polepositions van vandaag heeft de Q-dancer ook voor de afsluitende wedstrijd van morgen de beste papieren om in dit internationale geweld op het hoogste podium te treden!

Renger kwam naar het snelle en heuvelachtige Sachsenring om zijn performance van de laatste weken door te trekken. De huidige nummer 2 van het Nederlands Formule Renault 2.0 kampioenschap die dit jaar als rookie debuteerde in dit ijzersterke Duitse kampioenschap, zocht in de gisteren verreden vrije training al de grenzen op van het circuit dat dit weekend gastheer is van de ADAC Beru Top Tien. In de tweemaal twintig minuten durende kwalificatiesessies waren de contouren voor deze zege reeds zichtbaar. Renger rijdt in zijn eerste run de snelste tijd van de dag, waar de 21 deelnemers uit het binnen- en buitenland zich bijna letterlijk op stuk bijten. De kopman van Van Amersfoort Racing legt totaal zeven rondjes af op het 3,645 kilometer lange circuit dat gelegen is nabij het Duitse plaatsje Chemnitz en duikt als enige onder de 1 minuut en 21 seconden. Met een verpletterende tijd van 1:20.875 pakt Renger zijn eerste pole in de Duitse Formule Renault Cup! Ook in de tweede en afsluitende kwalificatie loopt alles volgens plan voor de jonge karter. In een alles-of-niets ronde rijdt de jonge coureur met startnummer 32 een tijd van 1:21.147 die door niemand wordt verbeterd.

In de daaropvolgende wedstrijd komt Renger snel uit de startblokken en gaat als leider door de eerste rechter 180 graden bocht. De HEAO-student trekt meteen een groot gat met de rest van het deelnemersveld en ziet zijn voorsprong snel stijgen. Renger bouwt vervolgens zijn voorsprong snel uit en weet dat zijn prooi bijna niet meer kan ontgaan. Met meer dan acht seconden voorsprong pakt Renger niet alleen zijn eerste overwinning in het Duits Formule Renault 2.0 kampioenschap, maar tevens het baanrecord op de Sachsenring!

Renger: "Phat, dit is helemaal kicken zeg! 1 plus 1 = 2! Na de Marlboro Masters ben ik ook dit weekend de te kloppen man. Was ik niet alleen de snelste in de vrije trainingen van gisteren, pakte ik vanmorgen vervolgens twee polepositions, maar klopte ik met overmacht alle concurrenten in het Duits kampioenschap! Ik reed vandaag een perfecte race. Ik had een superstart en reed snel bij de rest weg. Na amper vier rondjes zag ik niemand meer in mijn spiegels en bouwde mijn voorsprong alleen maar verder uit. Ik heb in de resterende ronden zelfs mijn banden gespaard, want alles ging zo makkelijk en zag met grote voorsprong als eerste de finishvlag vallen. Ik wil een groot compliment maken aan de volledige crew van Van Amersfoort Racing. De bolide was helemaal in balans. Er zat geen grammetje onder- of overstuur aan de auto en dat maakte het verschil met de rest. Omdat ik morgen wederom van pole vertrek, zal ik proberen op hier mijn hattrick te pakken!"

Race 1 Formule Renault 2.0,
Duits Formule Renault 2.0 kampioenschap, Sachsenring, zaterdag 18 juni 2005
01. RENGER VAN DER ZANDE, Van Amersfoort Racing 26:6.313
02. Pekka Saarinen, SL Formula Racing + 08.201
03. Kasper Andersen, SL Formula Racing + 15.386
04. Bruno Rudolf Fechner, Kern Motorsport + 25.376
05. Atte Mustonen, Novorace + 25.522
06. Max Nilsson, Max Racing + 30.963

Meer weten over Renger?
Zet je TV komende maandag 20 juni om 22:30 uur op het Autosport Magazine van RTL5. In dit programma wordt niet alleen aandacht geschonken aan de 24 uur van Le Mans, maar is er ook een ruime samenvatting van de Marlboro Masters waar Renger van der Zande in de tweede wedstrijd zijn eerste overwinning pakt om het Nederlands Formule Renault 2.0 kampioenschap! Dit mag je zeker niet missen!!