Ingezonden persbericht

UTRECHT: GAY CAPITAL VAN EUROPA
Slotfeest EuroGames een groot succes

Afgelopen zaterdag vond het grootste en meest spectaculaire gay(minded) feest in Utrecht plaats. Final Fantasy, het officiele slotfeest van de EuroGames, werd bezocht door duizenden bezoekers uit heel Europa. Een fantastisch succes dat nooit eerder is vertoond in Nederland.

Final Fantasy startte met een buitenfestival op en rondom de Oudegracht. Later op de avond werden rondvaartboten en een grote parade ingezet die de duizenden bezoekers dwars door de stad naar de zeven clubs begeleidde. In de clubs, met ieder hun eigen muziekstijl en inrichting, zette het feest zich voort tot in de ochtend uren.

Marc Faber, voorzitter van stichting Final Fantasy spreekt over een bijzonder geslaagde organisatie: "Nooit eerder hebben alle gay-organisaties uit Utrecht zich op deze manier vrijwillig ingezet om tot dit fantastische resultaat te komen. Utrecht was zaterdag roze en is zonder een enkel incident verlopen. Een beter resultaat had ik ons niet kunnen toewensen."

Een van de bezoekers spreekt vol enthousiastme zijn emoties uit. "Het gevoel dat je krijgt om op zaterdag nacht langs de Oudegracht van club naar club te reizen en duizenden gays op straat te zien lopen is werkelijk uniek. Utrecht moet dit absoluut vaker doen!"

Marc Faber laat blijken dat de organiserende partijen PANN, RiTS, Milk & Sugar en enSuite ook erg enthousiast zijn over de samenwerking. "Het feest bracht niet alleen mensen met verschillende geaardheden bij elkaar, maar ook de organisaties hebben elkaar goed leren kennen". Naast deze vier bekende feestorganisaties hebben EN|JOY, Cruise Control, GG&GD Midden Nederland en diverse andere partijen zich ingezet voor het succes van Final Fantasy.