Humanistisch Verbond


Wereldburgerfestival

Op 18 juni is in Driebergen het landelijke Wereldburgerfestival op het terrein van hogeschool De Horst. Het wordt georganiseerd door de Humanistische Alliantie en het HIVOS. Het Humanistisch Verbond levert een flinke bijdrage aan het programma.

De dag heeft als thema: Humanisme en wereldburgerschap, hier en daar. Het Humanistisch Verbond verzorgt programmaonderdelen over humanisme en opvoeden. 's Morgens is er een vraaggesprek met Kees Schuyt, winnaar van de dr.J.P.van Praag-prijs. Hij gaat in op vragen over deugden en waarden voor humaniteit, solidariteit en intercultureel burgerschap. Hoe voed je de jeugd op tot intercultureel burgerschap en wereldburgerschap? Is het eigenlijk mogelijk jongeren waarden en deugden bewust bij te brengen?

Tussen de middag is er een informatiemarkt en 's middags zijn er workshops over onder meer universeel basisonderwijs en kinderarbeid en het project Humanisme Wereldwijd van Jong HV. In de workshop over humanisten in het intercultureel debat gaat het gesprek over wereldburgerschap, opvoeding en multiculturele kwesties. 's Middags worden wereldburgercertificaten uitgereikt aan kinderen uit groep acht. Meer hierover elders op deze pagina.

Kaarten voor het festival kosten euro 10,--.
Er is gratis vervoer tussen station Driebergen-Zeist en het festivalterrein aan de Horstlaan 2 in Driebergen.

Voor meer informatie over het programma op 18 juni: www.human.nl of tel. (030) 239 01 89.

Lees meer

Een interview met Kees Schuyt over Wereldburgerschap "Wereldburger word je niet vanzelf, dat moet je leren" De wereld vraagt om wereldburgers

Postbus 75490 - 1070 AL Amsterdam - Sarphatikade 13 - tel: 020 521 90 00 - info@humanistischverbond.nl - Giro 58 Zelf denken, samen leven