Gemeente Den Haag

juni 2005
Gulden klinker voor kinderen en vrijwilligers van de Woelige Stal (15 juni)
De kinderen en vrijwilligers van Stadsboerderij De Woelige Stal krijgen op zaterdag 18 juni om 13.30 uur de Gulden Klinkersteen. Wethouder W.J. Stolte zal de steen officieel instraten tijdens het opleveringsfeest van wijkpark Transvaal.

Opgeruimd straat netjes
In 2003 is het project Opgeruimd straat netjes en is leuk! genomineerd voor de Gulden Klinker. Vrijwilligers en kinderen van acht tot twaalf jaar maken iedere week een schoonmaakronde door wijkpark Transvaal. Gewapend met werkhandschoenen, speciale bodywarmers en afvalknijpers houden ze het park schoon. De bok Duvel loopt mee om een bokkenwagen met afvalmanden te trekken. Zelfs toen de boerderij moeilijk toegankelijk was, vanwege de aanleg van het wijkpark, hebben de kinderen en de vrijwilligers het park schoongehouden. Het doorzettingsvermogen van de buurtbewoners wordt nu beloond met een Gulden Klinker.

Wie krijgt een Gulden Klinker?
Veel Hagenaars steken zelf de handen uit de mouwen om hun buurt schoon, veilig en gezellig te maken. Zulke mensen zijn goud waard, vindt wethouder Stolte. Daarom is de Gulden Klinker ingesteld. Een bijzonder mooie steen voor bijzondere mensen. Alle mensen die samen iets doen om hun leefomgeving leefbaarder te maken, of dat nou buurtbewoners, winkeliers of scholieren zijn, kunnen een Gulden Klinker krijgen. Eigenlijk zou in elke straat een Gulden Klinker moeten liggen.

Informatie
Meer informatie over Opgeruimd straat netjes en is leuk staat op www.denhaag.nl/opgeruimd Het volledige programma van het wijkparkfestival is te vinden op www.transvaalkwartier.nl