Nederlandse Spoorwegen 15 juni 2005

Met de trein naar Defqon.1 festival

Treinen stoppen extra op station Almere Strand

Op zaterdag 18 juni vindt het Defqon.1 festival plaats dat veel treinreizigers trekt vanuit heel Nederland. Voor dit evenement neemt NS station Almere Strand in gebruik en maken de stoptreinen vanaf 9.00 uur een extra stop op dit station. Voor de terugreis heeft de festivalorganisatie een contract afgesloten met NS voor extra treinen. Daarnaast hebben zij samen met NS reisinformatie ontwikkeld om de bezoekers goed te informeren. Een speciale animatie op www.ns.nl en www.q-dance.nl brengt de reis in beeld.

Defqon.1 vindt plaats op 18 juni van 11.00 ­ 23.00 uur op het strand van Almere. Het festivalterrein ligt op circa 10 minuten loopafstand van station Almere Strand. Dit station wordt door NS voor speciale evenementen in gebruik genomen en bevindt zich tussen de stations Weesp en Almere Muziekwijk.

Vanaf circa 9.00 uur stoppen alle stoptreinen uit de richting Hoofddorp, Lelystad en Hilversum/Utrecht extra op station Almere Strand. Vanaf circa 22.15 uur zullen tevens de sneltreinen richting Amsterdam, Hoofddorp en Lelystad een extra stop op station Almere Strand maken. Ook worden er extra treinen ingezet. Zo kunnen feestvierders na afloop van het festival zo snel mogelijk weer naar huis.

Extra controleteams van NS zijn aanwezig om de reizigers te begeleiden bij het in- en uitstappen en en ingangscontroles uit te voeren.

Meer informatie over de treinreis kunnen reizigers inwinnen via www.ns.nl, www.q-dance.nl en 0900 - 9292 ( 0,70 per minuut).

Noot aan de redactie
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met NS Persvoorlichting, Carola Belderbos, 020 - 206 7404. NS
NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. De onderneming stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations. NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland. Hoofddoelstellingen van het beleid zijn: op tijd rijden, informatie verstrekken en service verlenen, bijdragen aan de sociale veiligheid, voldoende vervoerscapaciteit creëren en zorgen voor schone treinen en stations. NS verzorgt in Nederland dagelijks met zo'n 5.000 treinritten het vervoer van 1 miljoen reizigers. Daarvoor zijn 2800 rijtuigen met 240.000 zitplaatsen beschikbaar. In Nederland beheert NS 388 stations. In het Verenigd Koninkrijk exploiteert NS samen met haar Britse partner Serco twee vervoerconcessies: Mersey Rail rondom Liverpool en Northern Rail in het noorden van Engeland. NS biedt werk aan bijna 25.000 mensen.

NS Reizigers B.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124362


---- --