Persberichten zaterdag 18 juni

's-Hertogenbosch 18-06-2005

MAN ONWEL NA WOORDENWISSELING

's-Hertogenbosch - Vrijdagmiddag is een 46-jarige man uit Zaltbommel na een woordenwisseling met een 25-jarige Boxtelnaar onwel geworden. Hert tweetal had woorden gekregen omdat de man uit Zaltbommel niet verder het parkeerterrein bij het ziekenhuis aan de Zuid Willemsvaart opreed. De man werd na de woordenwisseling onwel en werd direct door de ter plaatse aanwezige politiemensen gereanimeerd. De man is direct het ziekenhuis binnen gebracht, waar hij verder is behandeld.

VROUW GEWOND NA VAL MET FIETS

's-Hertogenbosch - Vrijdagmiddag is een 74-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De vrouw reed op haar fiets over de Pieter Stuyvesantstraat in 's-Hertogenbosch. Daar reed ze tegen de stoeprand, waardoor ze ten val kwam. De vrouw is met heupletsel overgebracht naar een ziekenhuis.

RIJBEWIJS KWIJT NA SNELHEIDSCONTROLE

's-Hertogenbosch - Vrijdagmiddag is een 43-jarige man uit 's-Hertogenbosch bekeurd. Hij reed met een auto over de Vughterweg in 's-Hertogenbosch met een snelheid van 136 km/u. Ter plaatse man 80 km/u worden gereden. Omdat de man meer dan 50 km/u te hard reed, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

TE VEEL GEDRONKEN OP BROMFIETS

's-Hertogenbosch - Vrijdagavond even na 19.30 uur, is op de Helftheuvelweg in 's-Hertogenbosch een 50-jarige man uit 's-Hertogenbosch bekeurd. Hij reed met een bromfiets terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.

TE VEEL GEDRONKEN

Elshout - In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.00 uur, werd op de Heusdenseweg in Elshout een 40-jarige man uit Genderen bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 3 uur.

------
's-Hertogenbosch - Dezelfde nacht even voor 03.00 uur werd op de Parklaan in 's-Hertogenbosch een 30-jarige man uit die plaats bekeurd. Ook hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg naast de bekeuring een rijverbod van 6 uur.
------
Drunen - Rond 04.30 uur die nacht werd op de Duinweg in Drunen een 31-jarige man uit Heusden voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 4 uur.

MAN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL

Vught - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 18-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Hij werd op de Rouppe van der Voortlaan in Vught betrapt toen hij twee oranje pionnen wegnam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING

Veghel - Vrijdagmiddag is een 20-jarige jongen uit Veghel aangehouden. De jongen werd op het Julianapark in Veghel met zijn bromfiets bekeurd. Daarbij schold hij de politiemensen uit en beledigde hij hen. Hij werd aangehouden en tegen de jongen is ook hiervoor proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

RIJDEN MET ONGELDIG RIJBEWIJS

Boekel - Zaterdagmiddag werd op de Rutger van Herpenstraat in Boekel een auto gecontroleerd. Bij de controle bleek, dat het rijbewijs de 24-jarige bestuurder uit Boekel, sinds 16 juni ongeldig was verklaard. De man is hiervoor bekeurd.

MANNEN AANGEHOUDEN NA AANRANDING

Heeswijk Dinther - Vrijdagavond zijn twee mannen, 23 en 35 jaar aangehouden. Rond 22.30 uur liet een 24-jarige vrouw uit Vlijmen haar hond uit op de Meerstraat in Heeswijk Dinther. Daar werd ze lastig gevallen door de twee mannen. Ze werd daarbij onder andere door hen in haar billen geknepen. De twee mannen zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

GEWONDEN BIJ ONGEVAL

Heesch - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn drie personen gewond geraakt bij een ongeval. Een auto bestuurd door een 22-jarige man uit Eindhoven reed over de A59 onder Heesch. Daar kreeg de auto vermoedelijk een klapband, waardoor de man de macht over stuur verloor en tegen een andere daar rijdende auto, bestuurd door een 27-jarige vrouw uit Boxtel reed. De auto van de man uit Eindhoven ging daardoor over de kop en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Door de aanrijding reed ook de auto van de vrouw uit Boxtel tegen de vangrail, waarbij ze uit de auto werd geslingerd. De Boxtelse is met onbekend letsel overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Zowel de man uit Eindhoven als een 23-jarige passagier van hem eveneens uit Eindhoven zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Oss. Een 21-jarige passagier uit Oss van de Boxtelse vrouw raakte licht gewond.

JONGEREN AANGEHOUDEN

Oss - In de nacht van vrijdag op zaterdag even na 04.00 uur, was een vechtpartij gemeld op Terwaenen in Oss. Bij de kost van de politie ter plaatse was de sfeer nog dreigend. Om de rust te herstellen werd gevorderd zich te verwijderen. Vier van de jongeren voldeden niet aan de vorder en zijn aangehouden. Het betreft jongeren van 18 tot 21 jaar uit Oss en Heesch. Tegen het viertal is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn ze zaterdagmorgen heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING

Linden - Vrijdagavond kort voor middernacht is een 36-jarige man uit Lexmond aangehouden. De man had een 44-jarige man uit het Duitse Essen ernstig mishandeld. De man uit Essen had op zijn boot die aan Hardweg in Linden lag de muziek aan. Daarover werd hij door de man uit Lexmond aangesproken, waarna een woordenwisseling ontstond. Daarbij werd de man uit Essen door de man uit Lexmond het water in geslagen. Toen het slachtoffer uit het water wilde klimmen werd hij door de man uit Lexmond in het gezicht geschopt. Hierbij liep hij flink letsel op in het gezicht. De man uit Lexmond is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. Uit een eerste onderzoek bleek, dat de man uit Lexmond ook nog voor een berdrag van 1100 euro aan boetes moet betalen.

AUTO OP ZIJN KANT

Cuijk - In de nacht van vrijdag op zaterdag, zagen getuigen dat een groep jongeren op de Irenehof in Cuijk een daar geparkeerde auto op zijn kant gooiden. De getuigen zagen kans om een van de jongeren, een 20-jarige jongen uit Cuijk aan te houden en over te dragen aan de politie. De 20-jarige jongen is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN MOET NOG ZITTEN

Cuijk - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 45-jarige man uit Cuijk aangehouden. De man werd op de Sint Annastraat in Cuijk door politiemensen gecontroleerd. Daarbij bleek, dat hij nog 14 dagen gevangenisstraf moest ondergaan. In verband hiermee is hij aangehouden en ingesloten.