Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom(18/6)

BERGEN OP ZOOM, 18 juni 2005

Politie onderzoekt overval op smartshop

ROOSENDAAL: Gisteren is omstreeks 17.45 uur een gewapende overval gepleegd op een smartshop aan de Kalsdonksestraat. Volgens de 33-jarige medewerker van de zaak kwamen twee mannen binnen die een waterpijp kochten. Tijdens het afrekenen richtte één van de kopers plotseling een zwartkleurig pistool op de bediende. Hierna pakte een van de mannen al het geld uit de kassa, waarna ze naar buiten renden. De overvallers hebben enkele honderden euros buitgemaakt. Het zou gaan om twee mannen van circa 25 a 30 jaar.

Buurtbewoners verklaarden later dat zij gezien hadden dat twee mannen (vermoedelijk de overvallers) door twee andere mannen te voet werden achtervolgd. Hierbij zou een van de overvallers een schot gelost hebben in de richting van de achtervolgers. Deze kogel is echter niet aangetroffen. Ook heeft zich niemand gemeld die verklaard heeft deelgenomen te hebben aan deze achtervolging en / of daarbij beschoten is. De daders zijn vermoedelijk in een auto, vermoedelijk een zwartkleurige Volkswagen Golf met Belgisch kenteken gestapt en gevlucht. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie treft hennepkwekerij aan

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft gisteren aan het eind van de middag in een woning aan de Melandendreef een hennepkwekerij aangetroffen. De politie ging ter plaatse omdat hierover meldingen waren binnengekomen. Op zolder bleken inderdaad 150 wietstekken te staan. Ook waren er sporen van een eerdere oogst. De stroom werd illegaal afgetapt. Door een medewerker van Essent is de meter verwijderd. Tegen de bewoner, een 28-jarige man, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden na mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft gisteravond omstreeks 20.30 uur een 19-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden die een veertien jarig meisje in haar keel geknepen had. Het incident gebeurde nabij een supermarkt aan de Antwerpsestraat. Het slachtoffer kreeg daardoor bijna geen lucht en dacht dat ze stikte. De politie heeft de agressieve knaap aangehouden. Hij verklaarde dat hij het meisje in haar keel geknepen had omdat ze allerlei roddels over hem verspreid onder andere via MSN. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie pakt twee automobilisten zonder rijbewijs

HALSTEREN: De politie heeft gisteravond omstreeks 21.40 uur een 31-jaruge man uit Bergen op Zoom betrapt op het rijden met een auto, zonder geldig rijbewijs. De man had wel een Turks rijbewijs maar omdat hij al 1½ jaar in Nederland verblijft, is dat niet geldig. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt verkeerscontrole

HUIJBERGEN / OSSENDRECHT: De politie heeft gisterenavond met zeven agenten op verschillende plaatsen in Huijbergen (Westerstraat en Bergsestraat) en Ossendrecht ( OLV ter Duinenlaan, Putseweg en Aanwas) verkeerscontroles gehouden. Hierbij zijn 28 bestuurders bekeurd. Een automobilist werd betrapt op het rijden onder invloed.

Omstreeks 21.55 uur werd op de Bergsestraat een 23-jarige inwoner van Bergen op oom betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs B. Hij blies 815 ugl wat overeenkomt met 1,9 promille, bijna vier keer de toegestane norm. De politie maakt proces-verbaal op.

De overige resultaten zijn:


-10 x voor het niet dragen van de autogordel

-14 x voor de overschrijding maximumsnelheid

-1 x niet tonen legitimatiebewijs

-1 x ongeldig rijbewijs

-1 niet dragen van een bromfietshelm.

De hoogst gemeten snelheid op de Bergsestraat te Huijbergen was 64 km / uur. Op de Putseweg was dat 104 km / uur.

Gestolen auto in brand

OUD GASTEL: Op het terrein van de hondenvereniging aan de St. Antoinedijk is vannacht een auto uitgebrand. Het betreft een rode Opel Astra van een oud model. Nadat de brandweer klaar was met blussen, onderzocht de politie het wrak. Uit het onderzoek aan het chassisnummer bleek dat de auto op 13 juni jl. was gestolen in Zundert. Van het voertuig waren drie wielen weggenomen. De auto stond aan de voorzijde op stenen blokken. Ook de kentekenplaten ontbraken. De daders hebben schade aangericht aan het hekwerk. Het grasveld is door de brand erg beschadigd.

Inbreker overlopen door bewoner

BERGEN OP ZOOM: Bewoners van een pand aan de Casper Fagellaan hebben gisteravond omstreeks 23.20 uur een inbreker overlopen. De bewoners van een flatwoning lagen te slapen. Zij werden wakker van een bons, hierop ging het licht in de gang aan. De manlijke bewoner ging het bed uit en liep naar de slaapkamerdeur die op dat moment door de inbreker werd geopend. Hierop draaide de dief zich om en rende via de openstaande voordeur de woning uit. Het zou gaan om een getinte brede man, van circa 40 jaar. Het slot van de voordeur bleek geforceerd te zijn.

Dronken man rijdt door afrastering

HUIJBERGEN: Vannacht is omstreeks 02.00 uur een dronken 30-jarige Belg met zijn auto op de Heidebaan door de afrastering en schrikdraad van een weiland gereden. Het betreft daar een doodlopende weg. Agenten zagen de man naast het voertuig staan. Hij wist niet mee wat er gebeurd was. Hij rook naar alcohol. Hij had een bult op zijn voorhoofd en verwondingen aan zijn rechterhand. De auto was beschadigd, zowel aan de voorzijde als aan de zijkanten. Bovendien zat er een grote ster in de voorruit. De man gevorderd te blazen, dit lukte echter niet. Hierna heeft de dokter getracht een bloedproef af te nemen. In eerste instantie vond de man het goed, totdat hij de naald zag. Hij weigerde verdere medewerking aan het onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Vlam in de pan

NISPEN: Vannacht heeft omstreeks 04.20 uur een binnenbrand gewoed in een woning aan de Prins Bernhardstraat. Politie en brandweer zijn samen ter plaatse gegaan. Er bleek niemand meer in de woning te zijn. De buren vertelden de agenten dat zij gewaarschuwd waren door hun buurman dat er brand in zijn woning was. Hij vroeg hen alarm te slaan. Hij bleek erg ontdaan te zijn. In de woning bleek de brand te zijn ontstaan bij het gasfornuis. Er heeft vermoedelijk een pan met worsten opgestaan die door de hitte is gaan branden. Daarna heeft het koffiezetapparaat ook vlam gevat. De buren werden door de hulpverleners bijzonder bedankt voor hun goede zorgen. Zij hadden niet alleen de alarmering verzorgd maar ook de spuitgasten en dienders van koffie voorzien. Ook hadden zij familie van de buurman gewaarschuwd.

Auteur: Willem van Hooijdonk