Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (18/6)

OOSTERHOUT NB, 18 juni 2005

Motorrijder zwaar gewond na verkeersongeval in Genderen

GENDEREN: Vanmiddag heeft omstreeks 12.45 uur een ernstig verkeersongeval plaats gevonden op de Provinciale weg Zuid. Een automobilist uit Genderen (leeftijd nog onbekend) kwam vanaf een zijweg, het Langepad, de Provincialeweg Zuid opgereden. Hij heeft voorzover nu duidelijk, eerst drie motorrijders laten passeren en is toen de weg opgereden. Er kwam echter nog een vierde motorrijder met passagier over deze weg waarmee de automobilist in aanrijding kwam. De bestuurder van de motor, een 43-jarige Waalwijker, is met ernstig letsel overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg. Zijn bijrijdster, een 48-jarige vrouw uit Kaatsheuvel, raakte eveneens gewond, zij heeft een bekkenfractuur. Ook de automobilist is met een vermoedelijk gebroken sleutelbeen overgebracht naar een ziekenhuis. De technische recherche is ter plaatse gekomen om een onderzoek naar de toedracht van het ongeval in te stellen. De traumaheli heeft ter plaatse assistentie verleend aan personeel van de GGD ambulances.

Verdachte van diefstal op heterdaad aangehouden

DONGEN: De politie heeft vanmorgen dankzij omstanders een 23-jarige Tilburgse aangehouden die verdacht wordt van de diefstal van een portemonnee uit een tas van een winkelende vrouw. De beurs met daarin ruim 1100 euro is terecht, met het geld er nog in. De politie is nog op zoek naar de mededader.

Het incident gebeurde vanmorgen op de Hoge Ham. Een 46-jarige Dongense ging pinnen bij het postkantoor. Daarna ging zij een winkel aan de overzijde binnen. Terwijl ze een uitstalrek stond te bekijken zag ze dat er achter haar twee vrouwen stonden. Toen ze de winkel uitliep zag ze dat haar tas open stond en dat de portemonnee gestolen was. Ze rende direct achter de twee vrouwen aan, die in de richting van het Looiersplein liepen, daarbij roepend: ze hebben mijn portemonnee gestolen. Ter hoogte van een schoenenzaak hebben omstanders een van de vrouwen tegen kunnen houden. Naast haar lag de portemonnee op de grond. Al het geld zat er nog in. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie onderzoekt inbraak in chalet

MOLENSCHOT: Gisteravond is omstreeks 23.50 uur een inbraak ontdekt in een chaletwoning aan de Molenschotsebaan. Via een raam werd toegang tot de chalet verkregen. De gehele woning werd doorzocht. Er werd vermoedelijk alleen wat elektrisch gereedschap ontvreemd.

Politie onderzoekt vechtpartij

OOSTERHOUT: De politie te Oosterhout was in de nacht van 17 op 18 juni omstreeks 02.50 uur op de Klappeijstraat te Oosterhout getuige van een vechtpartij tussen een portier van een plaatselijke horeca gelegenheid en een jongeman. Tengevolge van de vechtpartij bloedde de jongenman uit zijn neus en klaagde tevens over hevige pijn aan zijn linker knie. Volgens de jongeman was hij onterecht door de portier geweigerd. De politie doet verder onderzoek.

Arrestatie na vechtpartij

OOSTERHOUT: De politie te Oosterhout kreeg in de nacht van 17 op 18 juni 2005 omstreeks 03.30 uur de melding dat er in de omgeving van de Torenstraat een vechtpartij aan de gang zou zijn. Op aan wijzing van enkele getuigen werd een 17 jarige inwoner uit Oosterhout aangehouden die vermoedelijk betrokken is geweest bij de vechtpartij. Over het letsel van het slachtoffer, een 19 jarige inwoner uit Oosterhout is niets bekend.

Auto met steen bekogeld

OOSTERHOUT: Een inwoonster uit Rijen reed op de avond van de 17^e juni 2005, met haar auto over de Lodewijk Napoleonlaan te Oosterhout toen er vanuit de bosschages aan de zijkant van de weg een jongeman tevoorschijn sprong. Vanaf korte afstand van de auto gooide deze jongeman een steen naar de rijdende auto. Vervolgens verdween de jongeman weer in de struiken. De ernstig geschrokken bestuurster van de auto heeft dit gemeld bij de politie. Over schade aan de auto iets nog niets bekend.

Politie onderzoekt inbraak in clubgebouw

VEEN: Op vrijdag 17 juni is er laat in de middag ingebroken bij het clubgebouw van voetbalvereniging Achilis Veen. Door een raam te forceren heeft men toegang verkregen tot het gebouw. Weggenomen werd computerapparatuur. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Arrestatie na vernieling

HANK: In het Karekietplantsoen is een 55 jarige vrouw uit Hank aangehouden ter zake vernieling. Zij had een ruit vernield van een woning. Zij is onder verzet aangehouden door de politie. De vrouw, welke onder invloed van alcoholhoudende drank was, is ingesloten voor nader onderzoek.

Toeristen bestolen op parkeerplaats

GILZE: Een achttal Uruguayaanse jongeren heeft van 17 op 18 juni 2005 de nacht doorgebracht op de parkeerplaats Hoge Aard langs de snelweg A58. . Zes in tentjes, twee in de huurauto. Vanmorgen bleek dat uit een van de autos een aantal goederen waaronder paspoorten, creditcards, geld en fotocamera's was ontvreemd. Vermoedelijk zijn de dieven via een openstaand schuifraam van de zijdeur bij de spullen gekomen. Omstreeks 03.00 uur zag een van de jongens twee mannen langs de auto lopen die in een blauwe Mazda stapten en wegreden. Vermoedelijk zijn dit de daders geweest. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Brutale inbraak in auto

SPRANG CAPELLE: Een 30 jarige inwoonster uit Oosterhout ging op vrijdag 17 juni, omstreeks 20.00 uur, bij haar man aan de Nederveenweg kijken terwijl hij aan het vissen was. Kort hierna hoorden ze dat er een ruit vernield werd. Vanuit de verte zien ze dat een man een inbraak pleegt in hun auto. De dief stapte als passagier in van een witte Vito bestelbus. Weggenomen werd een attachékoffer, paar (rij)laarzen), digitale camera, handtas en een mobiele. telefoon.

Verkeersongeval met letsel

WAALWIJK: Op vrijdag 17 juni omstreeks 19.30 heeft er een aanrijding letsel plaatsgevonden op de Sluisweg. Een 58 jarige inwoner uit Sprang-Capelle reed over de Sluisweg in de richting van Waalwijk. Achter hem reed een 22 jarige automobilist uit Meeuwen. Deze automobilist reed met een hogere snelheid en was voornemens om zijn voorganger, over de linkerrijstrook in te halen. Op het moment dat hij aan het inhalen was sloeg de voorop rijdende auto, een inrit van een bedrijfsterrein op, waardoor de botsing volgde. Beide voertuigen kwamen in de linkerberm tot stilstand. De man uit Sprang-Capelle is door de ambulance met behulp van de brandweer uit zijn auto gehaald en is overgebracht naar een ziekenhuis te Tilburg. De bestuurder uit Meeuwen en zijn 23 jarige passagier liepen lichte verwondingen op.

Vandalen stoppen waterslang in brievenbus bibliotheek

WAALWIJK: Vannacht is door vandalen een waterslang door de brievenbus van de bibliotheek aan de Wilhelminastraat gestopt. Hierdoor is een flinke waterschade ontstaan.
De gemeente had een noodvoorziening gemaakt met een werkende wateraansluiting. Hierbij hadden ze in kisten welke waren voorzien van een slot enkele waterslangen gelegd.Deze waren opengebroken en de waterslangen waren in een brievenbus gestopt van de bibliotheek. De schade welke door het water is veroorzaakt is enorm groot. De gehele bibliotheek stond blank. In de kelder zitten verschillende bergingen van de bewoners boven de bibliotheek. Deze hebben ook waterschade.

Motorrijder zonder rijbewijs, voertuig in slechte technische staat

DONGEN: Een oplettende politieman zag vrijdagmiddag op de Middellaan een motorfiets rijden waarvan hij het vermoeden had, dat er technisch gezien het een en ander niet klopte. Bij nader onderzoek bleek dit ook te kloppen. De 38 jarige bestuurder van de motorfiets, uit Breda afkomstig bleek geen rijbewijs te Hebben. Ook de technische staat van het voertuig bleek alles behalve goed te zijn. Een achterband waar het canvas zichtbaar was en geen . werkende voorrem. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. De motorfiets is in beslag genomen en er mag niet meer mee gereden worden tot hij in gerepareerd is.

Auteur: Willem van Hooijdonk