Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 18 juni

* ALCOHOLCONTROLES
SCHIEDAM/ KRALINGEN-CROOSWIJK/ CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Op de Churchillweg werd door politiepersoneel vrijdagavond en -nacht een alcoholcontrole gehouden. Tussen zes en één uur ondergingen 624 automobilisten een blaastest. Vijf bestuurders kregen een bekeuring voor het rijden onder invloed van alcohol. Van één bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd, hij blies 655 ugl. Politiepersoneel van district Oost heeft vrijdagavond en - nacht tussen vijf en twee uur een alcoholcontrole gehouden op de Kralingse Zoom, de Boszoom en het Langepad. In totaal werden 1894 automobilisten gecontroleerd en bleken 10 bestuurders te veel alcohol genuttigd te hebben. Van vijf werd het rijbewijs direct ingevorderd. Eén Fransman, die eveneens te veel had gedronken, voldeed de boete van 220 euro direct. In Capelle aan den IJssel werd eveneens een alcoholcontrole gehouden op de Ketensedijk en de Burgemeester Beresteijnlaan. Hier werden tussen acht en half twee vijf bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed. Een 15-jarige Capellenaar die in de auto van zijn vader reed negeerde op de Burgemeester Beresteijnlaan een stopteken van een politieagent en ging er vandoor. Hierbij botste hij tegen een geparkeerd staande auto en reed hij op een politieagent in. Na een korte achtervolging werd de jongen aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.


* NOOR GEWOND TIJDENS BEROVING
ROTTERDAM - Een 31-jarige Noor is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond tien voor twee op Coolhaven, tijdens een beroving, in zijn onderbeen gestoken. De man werd voor de ingang van het metrostation Coolhaven, aan de kant van Coolhaven, door drie blanke jongens bedreigd met een mes en gestoken waarna zij de portemonnee van het slachtoffer meenamen. De man werd voor medische behandeling overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Politiepersoneel van district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in.


* DODE MAN VERMOEDELIJK AAN OVERDOSIS GESTORVEN

ROTTERDAM - Voetballende jongeren troffen vrijdagavond rond half zeven in de bossages van het Vroesenpark het stoffelijk overschot van een 30-jarige Rotterdammer aan. Gewaarschuwd politiepersoneel stelde direct een onderzoek in. Hieruit bleek dat de man vermoedelijke aan een overdosis is gestorven.