Concours Hippique International Officiel (CHIO)

Spannende finale CHIO Zuid-Holland Cup (18 juni 2005)
Spannende finale CHIO Zuid-Holland Cup

Rotterdam, 18 juni 2005 - De equipe van RV & PC Oud-Beyerland heeft de eerste plaats, die ze na de voorronde en de halve finale hadden, weten vast te houden in de finale en zijn daarmee winnaars geworden van deze editie van de CHIO Zuid-Holland Cup. Hun teamscore is 197.90%. De andere halve finalisten hebben echter alles op alles gezet om de scores van Japke Kramer (Sarina), Adrianne Wigmans (TC Sacramento), Ninja Chodzynski (TC Sam G) en Robbert van Gelder (Revelation) van Oud-Beyerland te benaderen.

Fleur Körner, coördinator van de CHIO Zuid-Holland Cup, was verrast door het enorme vooruitgang die de ruiters en amazones in deze finale hebben geboekt ten aanzien van de score van afgelopen donderdag. "De verschillen tussen de equipes liepen in dat tussenklassement behoorlijk uiteen. Vandaag echter was het verschil tussen de winnaars en de Palensteynruiters die vierde werden slechts 1, 78%. De equipes hebben ervoor gestreden en hun proeven waren erg goed, zelfs professioneel."

LV de Putsche Ruiters mochten met een teamscore van 197.06% en slechts een heel kleine achterstand op de winnaars op het hoofdterrein de tweede prijs in ontvangst nemen.

Feest was er ook bij de Jockey Club amazones die dit jaar voor de eerste keer een finaleplaats behaalden in wat voor hen een thuiswedstrijd is. Wendy Lubbers (Practical Magic), Sylvia Rowald (Piaf), Carla Vergeer (Lenoek) en Elise Bergsma (Olano) galoppeerden met een derde plaats en een teamscore van 196.14% trots over `hun' terrein.

---