Gemeente Hulst


Persbericht - 18.04.2005

Uitreiking Pelgrimstassen

In 2000 werd de Pelgrimstas in het leven geroepen. Hieraan lag de wens om in een maatschappij waar schouderklopjes niet steeds een vanzelfsprekendheid zijn, een soort van pluim te creëren ten grondslag. De Pelgrimstas is een pluim voor diegenen die zich op een bijzondere wijze inzetten voor de lokale gemeenschap. Jaarlijks doet de gemeente een oproep aan haar inwoners om te laten weten of er mensen zijn die echt een dijk van een schouderklop verdienen.

Op 18 juni 2005 reikt burgemeester J.F. Mulder 3 pelgrimtassen uit. De uitreiking vindt plaats in de centrale hal van het stadskantoor te Hulst. De bijeenkomst vangt aan om 15.00 uur. De persoonlijke uitnodigingen worden medio mei verstuurd.
De pelgrimtassen gaan deze keer naar 3 dames:

Elisabeth de Kesel Sponselee,
geboren in 1926, wonende te Kloosterzande.
Zij verleent sinds 1992 assistentie bij het realiseren van de pastorale zorg in woonzorgcentrum Antonius te Kloosterzande. Haar werkzaamheden bestaan uit het assisteren bij eucharistievieringen, uitvaartdiensten, ziekenzalvingen en bijzondere feestdagen. Zij verzorgt de aankleding van de kapel en de bloemen en planten bij de buitengrot. Daarnaast is zij mede-organisator van processies en houdt ze collectes. Tenslotte haalt mevrouw de Kesel Sponselee enkele malen per week cliënten van hun kamer op om koffie te drinken in de recreatiezaal.

Maria Rijk Hiel,
geboren in 1927, wonende te Kloosterzande.
Zij is sinds 1973 zeer betrokken bij het Rode Kruis Hontenisse als vrijwilliger bij het Welfare werk. Elke dinsdagmiddag helpt zij deelnemers bij hun handwerkactiviteiten en andere bezigheden. Mevrouw Rijk Hiel is aanwezig bij verkoopactiviteiten, fancy fairs en alle vergaderingen. Zij bezoekt eveneens zieken thuis en in het ziekenhuis. Al jarenlang is zij vrijwilliger in de parochie Ter Duinen, waar ze 3 á 4 maal per maand koffie schenkt bij vergaderingen. Ook verzorgt ze wekelijks de koffie voor vrijwilligers die het kerkhof onderhouden en klusjes doen.

Paulina Vinke Goossen,
geboren in 1924, wonende te Kloosterzande.
Mevrouw Vinke is sinds 1973 zeer betrokken bij het Rode Kruis Hontenisse als vrijwilliger bij het Welfare werk. Elke dinsdagmiddag helpt zij deelnemers bij hun handwerk-activiteiten en andere bezigheden. Zij is aanwezig bij verkoopactiviteiten, fancy fairs en alle vergaderingen. Mevrouw Vinke bezoekt zieken thuis en in het ziekenhuis, maakt indien mogelijk wandelingen met hen en doet boodschappen voor hen.

---

Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: cde@gemeentehulst.nl