Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

nummer: 197

datum: 15 juni 2005

Amersfoortse Familiedagen

Zaterdag 18 juni om 12.00 uur geeft wethouder Strengers, Toerisme en Recreatie, het startsein voor de eerste Amersfoortse familiedagen. Bij het bekende 'strand' van Zandfoort aan de Eem zal de wethouder meehelpen met het bouwen van de eerste zandsculptuur. Vrijwilligers en medewerkers van toeristische organisaties en het bedrijfsleven zullen de wethouder assisteren met emmer en schep.

Amersfoortse Familiedagen
Op zaterdag 18 en zondag 19 juni organiseert de gemeente in samenwerking met toeristische organisaties en het bedrijfsleven de eerste Amersfoortse Familiedagen.De gelegenheid om te laten zien wat Amersfoort te bieden heeft, voor alle Amersfoorters en hun familie, vrienden of kennissen. In dit weekend is er in Amersfoort van alles te doen en te beleven met als thema:familie. Van een tochtje met een familieboot tot zwemmen in het familiebad, van het maken van een familiefoto tot het bouwen van een familiekasteel: alles is mogelijk. En al die tante's en ooms, opa's en oma's, nichtjes en neefjes kunnen natuurlijk ook blijven slapen in een keur van hotels, voor een familieprijsje. Op www.amersfoort.nl is het hele programma te vinden en bij de informatiewinkel in de Observant liggen programma's klaar.

Schepje en emmertje
Tijdens de familiedagen kan iedereen een familiekasteel bouwen. Bij Zandfoort aan de Eem wordt een workshop zandkastelen bouwen gehouden en wordt iedereen professioneel begeleidt door scheppers van INAXI Holland sculpture events. Veertien jaar geleden introduceerden zij zandsculpturen tijdens het eerste "Scheveningen International Sand Sculpture Festival". Een 16 meter hoog zandkasteel werd toen op het strand van Scheveningen bij elkaar geschept. Bij de opening zaterdag zal een bijzonder zandsculptuur worden onthuld.

Informatie: Esther Lans, communicatieadviseur gemeente Amersfoort, telefoon 033 469 43 41 of e-mail e.lans@amersfoort.nl.


---- --