EVD

Multisectorale Handelsreis naar Italië, 19 t/m 22 juni 2005
---

In opdracht van de EVD organiseert MKB-Nederland in samenwerking met ABN AMRO een multisectorale handelsreis naar Italië. Het doel van deze handelsreis is het leggen van nieuwe handelscontacten of het intensiveren van reeds bestaande contacten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van 'matchmaking'. Dit houdt in dat voor uw bedrijf potentiële zakenpartners in Italië op maat geselecteerd worden. Dit kunnen mogelijke afnemers zijn van uw producten en/of diensten, maar ook agenten, distributeurs of andere mogelijke samenwerkingspartners. De reis zal zich concentreren op de regio rond Milaan. Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan deze handelsreis. U kunt zich direct online aanmelden.
Sluitingsdatum voor de aanmelding is 21 februari 2005.

Italië
Sinds 2001 heeft Italië te maken met een tegenvallende economische groei. In 2003 was sprake van een gematigde economische groei en naar schatting komt deze in 2004 uit op 2,5%. De werkgelegenheid is de laatste jaren iets toegenomen. Het werkloosheidscijfer komt in 2004 naar verwachting uit op 8,1%, het laagste niveau sinds 1992. Als lidstaat van de Europese Unie en de eurozone biedt de Italiaanse markt met ca. 57 miljoen inwoners goede kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. In 2003 bedroeg de uitvoer van Nederland naar Italië 13,9 miljard euro. De invoer van Nederland uit Italië kwam in dat jaar uit op 5,9 miljard euro.

Interessante sectoren voor het Nederlandse bedrijfsleven liggen vooral in de reformproducten, vervoer en logistiek, automotive onderdelen en -accessoires, franchising, bank- en verzekeringswezen en tandheelkundige uitrusting.

Programma
Het programma van deze handelsreis voorziet in zowel individuele gesprekken met potentiële zakenpartners als een aantal collectieve activiteiten. Het voorlopige programma bestaat uit:
* Een briefing over de economische ontwikkelingen van en het zakendoen in Italië;

* Een informeel kennismakingsdiner;

* Individuele gesprekken met potentiële zakenrelaties in Italië;
* Een receptie in Italië, waarbij interessante Italiaanse zakenpartners worden uitgenodigd.

De reis