PERSBERICHT - 2005-05-11

Langste theatervoorstelling ter wereld gaat 19 juni van start

Nederlandse Manon op tractor naar de Zuidpool

Nog maar 6 weken tot Manon Ossevoort aan de uitdaging van haar leven begint. Per tractor. Op 19 juni, op de laatste dag van het Oerol festival op Terschelling, begint haar 18 maanden durende reis die haar naar de Zuidpool zal gaan brengen. Op de tractor zal zij via Europa naar de Balkan en naar Afrika afreizen om vervolgens vanuit Zuid-Afrika, via Kaap de Goede Hoop, met een boot naar de Zuidpool te vertrekken.

Haar expeditie genaamd Zuidpool is bedoeld om mensen te inspireren maar ook om aandacht te geven aan bijzondere projecten en bijzondere mensen onderweg. Tijdens haar reis en met haar voorstelling DOE verzamelt Manon dromen van mensen, die ze op de Zuidpool zal planten, als document van dromen van de wereld. De reis eindigt dus met een Zuidpoolexpeditie van een meisje en een tractor.

In de startblokken
Voor de expeditie staat alles in de startblokken, het vertrek staat vast, nu nog de laatste sponsors. De reis en route, website, voorstelling, planning zijn klaar maar mijn voornaamste zorg nu is de laatste sponsors binnen te krijgen. Ik ben vooral op zoek naar praktische zaken zoals sponsors voor mijn mobiele communicatie met het thuisfront, sponsors voor mijn dagelijkse kosten als eten, drinken en onderdak maar ook een bedrijf dat mijn tractor van diesel kan voorzien is zeer welkom.

Oproep
Met nog maar 6 weken te gaan, wil Manon bedrijven oproepen om haar te helpen deze reis zo goed mogelijk in te vullen. En dan vooral zaken van praktische aard; kampeerspullen, cameras voor de documentaire, diesel voor tractor en volgauto, financiën voor de volgauto voor trajecten in Afrika, een extra technische man/vrouw voor de eerste etappe door Afrika, die kan meereizen en meehelpen als de tractor stuk gaat, media die het project willen volgen enzovoort.

Ook particulieren kunnen haar expeditie ondersteunen door bijvoorbeeld een kilometer te sponsoren, een T-shirt te bestellen of een droom mee te geven.

Over expeditie Zuidpool
Zuidpool wil aandacht geven aan bijzondere projecten en bijzondere mensen onderweg. Initiatieven die aandacht verdienen omdat ze lef, moed, doorzettingsvermogen en liefde tonen (o.a War Child, en ook kleinschalige projecten). Zuidpool is, naast een reis en expeditie, ook een document. Er wordt een weblog bijgehouden, een documentaire gemaakt, een prentenboek getekend. Zuidpool is een evenement voor goede doelen, de langste theatervoorstelling ter wereld, een feel good en inspirerende ervaring om te volgen en een groot avontuur.

Kijk voor meer informatie op www.tractortractor.org

Bij de foto's:
Manon Ossevoort op jacht naar een weggwaaide kaart (boven) en op haar tractor (onder).

NOOT VOOR DE REDACTIES (