Ingezonden persbericht

Rozen, creatief en onverwacht in het Zilvermuseum Sterckshof

Zondag 19 juni 2005

ANTWERPEN-DEURNE, 20050517 -- Naar jaarlijkse traditie bieden het Zilvermuseum Sterckshof, het Provinciaal Domein Rivierenhof en het district Deurne op zondag 19 juni 2005 een kleurrijke waaier aan activiteiten aan! Je kan dan rozendecoraties of een videovertoning bekijken, een tentoonstelling van bloemstukjes bezoeken, deelnemen aan een rozenzoektocht, de rozentuin van het domein verkennen of een kijkje nemen aan de infostand. Ook kan je een plantenmarkt bezoeken of de Kunstroute met dansoptredens, enz. bewonderen.


Het Zilvermuseum Sterckshof zet alvast op zaterdag 18 juni de bloemetjes buiten met een programma voor kinderen en jongeren. Zij kunnen een initiatiecursus 'bloemschikken' volgen onder de deskundige leiding van enthousiaste lesgeefsters van o.a. tuinpunt.

Het hoogtepunt beleef je op zondag 19 juni. Dan kan elke bloemen- en rozenliefhebber in het pittoreske kasteel van het museum een ongewone ontdekkingstocht maken naar de schatten van de Belgische edelsmeedkunst van de 16de eeuw tot heden.

Dit jaar zorgen de leden bloemendecorateurs van tuinpunt (voorheen Koninklijke Tuin- en Landbouwmaatschappij van Antwerpen, KTLA) zoals in het voorbije jaar opnieuw voor creatieve en onverwachte rozencreaties in het Zilvermuseum. De KTLA bestaat sinds 1828, maar recent werd gekozen voor een eigentijdse roepnaam: tuinpunt. Tuinieren, bloemschikken, tuinontwerp, reizen en opleidingen organiseren zijn nog steeds hun hoofdactiviteiten. tuinpunt organiseert ook 2 x per jaar plantenbeurzen in het park van Vordenstein te Schoten.
In het prachtige decor van het Zilvermuseum krijgen enkele cursisten de unieke gelegenheid om rozencreaties te maken in een aantal collectiestukken van het museum.

In de tentoonstellingsruimte van het museum kunnen de bezoekers de rozencreaties bewonderen van de jonge bloemcursisten die de dag voordien deelnamen aan de cursus 'bloemschikken'. De jonge cursisten mogen op het einde van de dag hun eigen creatie meenemen naar huis.

Tenslotte kan je deelnemen aan de rozenzoektocht en de videovertoning 'Omgaan met rozen' van Elsie De Raedt bekijken.

Praktische informatie
______________________

Zilvermuseum Sterckshof Provincie Antwerpen
Hooftvunderlei 160 (bezoekersingang: Cornelissenlaan), B-2100 Antwerpen-Deurne
T +32 (0)3 360 52 52
F +32 (0)3 360 52 53
E info@zilvermuseum.be
www.zilvermuseum.be

Zaterdag 18 juni 2005
Initiatiecursus bloemschikken:
Inschrijven kan tot 10 juni op het nr. 03/360.52.47 bij Anne-mie Adriaensens.
Deelname aan deze cursus kost 5 euro per kind/jongere, cursusmateriaal inbegrepen. Betalingen gebeuren ter plaatse.
Cursus: 10u.30 tot 12u.30 of van 13u.30 tot 16u.30

Zondag 19 juni 2005
1. Rozendecoraties door leden van tuinpunt: permanente collectie edelsmeedwerk van de 16de tot de 21ste eeuw in een ongekende kleurenpracht
2. Tentoonstelling bloemstukjes van de jonge cursisten in de tentoonstellingsruimte
3. Doorlopend videovertoning 'Omgaan met rozen' van Elsie De Raedt
4. Rozenzoektocht

Open van 10 tot 17.30 uur

Toegangsprijs 2 euro
Gratis voor -12j.

Contactpersoon: Anne-mie Adriaensens, T +32 (0)3 360.52.47, E info@zilvermuseum.be




Ingezonden persbericht