Gemeente Amsterdam

Jongerendebat over eerwraak in Tropentheater

6 juni 2005
---
Djoe Lan Tan

Stichting ' Verdwaalde Gezichten" organiseert in samenwerking met het Tropentheater een jongerendebat over eerwraak op zondag 19 juni om 14.00 uur in de kleine zaal van het Tropentheater, ingang Linnaeusstraat 2, Amsterdam.

Kinderen in Osdorp Aanleiding voor dit debat is het onlangs gepubliceerde rapport van europarlementariër Emine Bozkurt over vrouwenrechten in Turkije. Het debat onderstreept het belang de emancipatiestrijd van allochtone vrouwen in Nederland te verbinden met die in de landen van herkomst.

Voorziter van stichting VG Emine Bozkurt neemt samen met Nazmiye Oral (actrice, publiciste) en Ceylan Pektas-Weber (AL NISA) deel in een panel dat onder leiding van Esma Choho in gesprek gaat met de zaal over dit onderwerp.

Daarbij komen onder andere de volgende vragen aan bod: * Zijn er parallellen tussen de situatie van Turkse vrouwen in de Turkse en in de Nederlandse samenleving? * Wat kan een bijdrage leveren aan de mentaliteitsverandering over vrouwenrechten hier en daar? * Wat is de invloed van Turkse soaps op jongeren met een Turkse achtergrond in Nederland?

Talentvolle jonge vrouwen

Mohammed Benzakour zal een collumn schrijven en voordragen. Tijdens deze dag zullen eveneens poëzie en sketches van talentvolle jonge vrouwen te zien zijn. Na afloop is er gelegenheid om informeel de discussie in oosterse sferen voort te zetten.

De Stichting Verdwaalde Gezichten wil meewerken aan het oplossen van migrantenvraagstukken. Het bevorderen van maatschappelijke en politieke participatie, bewustwording en emancipatie en empowerment van vrouwen en met name de jongeren Op deze pagina Talentvolle jonge vrouwen Zie ook Wij Amsterdammers