Gemeente Helmond


---

Unieke wielerkoers op wereldniveau

De ProTour-tijdrit en de bereikbaarheid van Helmond Op zondag 19 juni rijden de beste wielrenners ter wereld in een ploegentijdrit door Eindhoven, Helmond en Best. Dan start de unieke ProTour-tijdrit. De gemeenten Eindhoven, Helmond en Best maken het samen mogelijk dat wereldbekende topcoureurs bij dit bijzondere sportevenement aan de start verschijnen. Alle topteams van de wereld gebruiken deze ploegentijdrit om nog sterker aan de Tour de France te verschijnen.

Het parcours dat de wielrenners moeten afleggen loopt van Eindhoven naar Helmond, dan terug via Eindhoven naar Best en weer terug naar Eindhoven. De start en finish bevindt zich op het Stadhuisplein in Eindhoven. Om de veiligheid van de rijders en het overige verkeer te waarborgen zijn de straten van het parcours geheel afgesloten voor al het overige verkeer. Dit heeft ook enige beperkte gevolgen voor de bereikbaarheid in en naar Helmond.

Kijken naar de tijdrit
Het leuke van een ploegentijdrit is dat niet in een keer de hele karavaan van wielrenners voorbij komt, maar dat er gemiddeld elke 4 minuten een ploeg voorbij komt. U heeft dus veel meer tijd en gelegenheid om de renners te bekijken en het verloop van de wedstrijd te volgen. Het parcours heeft een lengte van ruim 48 kilometer zodat er voor iedereen voldoende ruimte is ergens langs het parcours een goede plek te vinden om de wedstrijd te volgen. Voor de kijkers langs het parcours is de live timing op elke ploegleiderwagen erg interessant, net als de vele tijdwaarnemingen op het parcours. Van seconde tot seconde blijft dus iedereen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. De televisie zal overigens naar verwachting volop aandacht besteden aan dit evenement.

Enig omrijden kan nodig zijn
Belangrijk om te weten is, dat op zondag 19 juni van 8.00 tot 17.00 uur de hele (autosnel)weg tussen Eindhoven en Helmond afgesloten wordt voor alle verkeer. In Helmond hebben we het dan over het stuk tussen pakweg UPC en het politiebureau in het centrum. De overlast zal beperkt zijn. Van en naar Eindhoven kan men via Nuenen of Mierlo-Geldrop. Men kan echter niet via de kruispunten bij Hortsedijk, Boerhaavelaan en Prins Hendriklaan de Europaweg oversteken met de auto. Met de fiets of te voet kan men daar wel oversteken, maar dan onder poltiebegeleiding. Mensen, die vanuit Stiphout naar Mierlo-Hout of Brandevoort willen of omgekeerd, moeten deze dag dus omrijden via het Veedriftviaduct of via de Kanaaldijk in Helmond. Bovendien is het mogelijk dat er meer verkeer op die wegen is dan normaal. In Helmond is de omleiding met borden aangegeven, met een specifieke vermelding voor de route naar het Elkerliek ziekenhuis.
In het centrum zijn de parkeergarages normaal bereikbaar. Echter parkeergarage Doorneind aan de Molenstraat is niet bereikbaar via de Zuid Koninginnewal. Voor trein of bus zijn er in Helmond geen gevolgen.

* www.pro-tour.nl

---

| |