Gemeente Helmond


---

Gemeentelijke parkeergarages en fietsenstallingen open en gratis

Op zondag 19 juni tijdens de Protour-tijdrit zijn de gemeentelijke parkeergarages en bewaakte fietsenstallingen open en gratis toegankelijk. Dit geldt dus voor de City-parkeergarage en de garages Doorneind en Boscotondo. Bewaakte fietsenstallingen zijn er op het Speelhuisplein, Doorneind en onder de Traverse. De openstelling geldt niet voor de particuliere parkeergarage onder de Elzaspassage. Bij binnenkomst in de garage moet men zoals normaal een inrijkaart uit de automaat bij de slagboom nemen. Deze inrijkaart geldt tevens als gratis uitrijkaart (goed bewaren dus).

Tijden

De garages en de fietsenstallingen zijn zondag open van 8.00 uur tot 19.00 uur. Parkeerders kunnen na 19.00 uur niet meer met de fiets of auto de stalling of garage verlaten. De Boscotondogarage is als enige na 19.00 uur geopend en wel tot 01.00 uur, degenen die na 19.00 uur de garage inrijden moeten het normale parkeertarief betalen.

Handhaving

Het straatparkeren is zondag ook gratis, maar dan wel in de daarvoor bestemde vakken. Er wordt opgetreden tegen fout- en wildparkeren in de openbare ruimte.


---

| |