Ingezonden persbericht

Concert "FIREWORK!" 19 juni 2005 Nijmegen

studentenorkest QHarmony uit Nijmegen en toporkest Philharmonie Gelre uit Arnhem

NIJMEGEN, 20050515 -- Op zondag 19 juni geven studentenorkest QHarmony en regionaal harmonieorkest Philharmonie Gelre in Nijmegen een spetterend zomerconcert met de titel 'FIREWORK!'. Het concert vindt plaats in Openluchttheater de Goffert, een sfeervol theater midden in het Nijmeegse Goffertpark. Vanaf 15.00 uur kunt u hier genieten van muziek van o.a. Dmitri Shostakovich en Jan van der Roost, maar ook filmmuziek uit Aladdin en Pirates of the Carribean en Spaans getinte stukken voor het echte zomermiddaggevoel!


QHarmony

Studentenharmonieorkest QHarmony is opgericht in 1997 en heeft vijftig enthousiaste leden. Doordat een studentenvereniging een hoog natuurlijk verloop heeft, wijzigt de samenstelling van het orkest ieder jaar. Dit maakt het orkest blijvend jong en dynamisch. Toch maakt de inzet en het niveau van de muzikanten het mogelijk om muziek te maken op een vrij hoog, stabiel niveau. De muziekcommissie zoekt stukken uit die uitdagend zijn voor de muzikanten en aantrekkelijk voor het publiek: hedendaagse blaasmuziek van componisten zoals Philip Sparke, Jan van der Roost en Carl Wittrock, afgewisseld met goede arrangementen van symfonische werken (Bach, Händel) en lichte muziek (Quincy Jones, George Gershwin).

QHarmony treedt regelmatig op in en buiten Nijmegen, meestal samen met een ander (studenten)orkest. Het orkest staat sinds september 2000 onder leiding van dirigent Albert van der Heide.

Philharmonie Gelre

Philharmonie Gelre is een betrekkelijk nieuwe naam in de wereld van de symfonische blaasmuziek. Toch heeft het orkest al een geschiedenis van 75 jaar en is de nieuwe naam gevestigd. Philharmonie Gelre is de voortzetting van de Akzo Nobel Filharmonie. Het orkest is vele jaren een warm pleitbezorger geweest voor een breed repertoire aan symfonische blaasmuziek, waarbij muzikale vernieuwing niet is geschuwd. Voortdurende muzikale en organisatorische ontwikkeling heeft er toe bijgedragen dat Philharmonie Gelre nu tot de top van de harmonieorkesten in Nederland gerekend mag worden. Veel concerten, tournees in binnen- en buitenland en uitstekende concoursresultaten op het hoogste niveau zijn daar het muzikale bewijs van. Het al eerder ingeslagen muzikale pad zal nu verder worden vervolgd. Dit uit zich onder meer in een ruime repertoirekeus, variërend van transcripties uit het klassieke repertoire tot amusementsmuziek en zelfs jazz. Philharmonie Gelre staat sinds 1987 onder leiding van Hans Welle.
Kaarten

Kaarten kosten 5 euro; studenten betalen 4 euro en kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Kijk voor meer informatie en een routebeschrijving op www.qharmony.nl. Hier kunt u ook kaartjes bestellen zodat ze voor u klaar liggen bij de kassa.



Ingezonden persbericht