Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - betrokkenen vechtpartijen opgepakt dankzij camera's
Publicatiedatum: 19-06-2005

Drie Edenaren van 20, 23 en 25 jaar zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag door de Edese politie aangehouden wegens hun betrokkenheid bij een vechtpartij op het Museumplein. Bewakingscamera's op het plein registreerden rond drie uur een vechtpartij tussen enkele mannen. Op basis van deze beelden kon de politie even later de drie aanhouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De drie zijn ingesloten. De politie onderzoekt nog wat er aan de vechtpartij is voorafgegaan en wat de rol van de drie verdachten is.

Na een vechtpartij zaterdagavond op de Arnhemseweg in Ede heeft de politie ook nog drie verdachten aangehouden. Ook zij konden mede dankzij de bewakingscamera's worden opgepakt. Omstreeks half tien meldden zich bij de politie twee slachtoffer van een vechtpartij die zich op de Arnhemseweg had voorgedaan. De slachtoffers, een zeventienjarige jongen en zijn vader, verklaarden zojuist door een groepje jongens te zijn mishandeld. De aanleiding zou te maken hebben met het feit dat de jongen bij het passeren een van de verdachten per ongeluk zou hebben geraakt. Bij een daaropvolgende woordenwisseling zouden de verdachten de vader van de jongen te lijf zijn gegaan. De zeventienjarige jongen wilde daarbij zijn vader ontzetten maar moest dat ook met enkele klappen bekopen. Twee andere gezinsleden, de moeder en een twaalfjarige dochter, waren getuige van het voorval. Op grond van de opgegeven persoonsbeschrijvingen zagen agenten even later de verdachten op de camerabeelden in de omgeving van het Museumplein lopen, waarna ze konden worden aangehouden. De drie, allen Edenaren (twee van zestien en één van achttien), zijn ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Terschuur - auto tegen boom: twee gewonden

Publicatiedatum: 19-06-2005

Bij een verkeersongeval op de Leemweg in Terschuur zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personen gewond geraakt. De bestuurder van de auto, een achttienjarige jongen uit Nijkerkerveen, is later door de politie aangehouden. Even na middernacht werd bij de politie gemeld dat er op de Leemweg een auto tegen een boom was gereden. Agenten troffen even later een achttienjarige Nijkerkervener liggend op een bankje aan. De man klaagde over pijn aan een heup en werd daarop per ontboden ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Op de plaats van de aanrijding werd geen auto meer aangetroffen. Later bleek dat er een twee slachtoffer, een jongen met nog onbekende leeftijd en eveneens uit Nijkerkerveen, door anderen met armletsel naar het ziekenhuis was gebracht. De beschadigde auto zou door weer anderen al zijn afgesleept en bleek enkele honderden meters verderop te staan. Agenten zagen kort daarop de achttienjarige Nijkerkervener in de buurt lopen. Hij verklaarde de bestuurder van de auto te zijn geweest en werd aangehouden. Bij de bestuurder was geen drankgebruik geconstateerd. Wel is zijn rijbewijs ingevorderd. Naar de toedracht van het ongeval wordt nog een onderzoek ingesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - politiehond houdt verdachte van mishandeling aan
Publicatiedatum: 19-06-2005

Door een diensthond van de Edese politie is vrijdagavond op de Parkweg een 31-jarige Edenaar aangehouden. De man was kennelijk op de vlucht geslagen voor de politie omdat hij ervan verdacht werd eerder een 38-jarige man met een ketting te hebben geslagen op het Stationsplein. Rond tien uur waarschuwden getuigen de politie nadat gezien was dat er zich een vechtpartij had voorgedaan op het busstation. Agenten troffen daar even later het slachtoffer aan. Hij bleek gewond te zijn en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. De man had verklaard door een bekende te zijn geslagen met een ketting. Waar de ruzie over zou zijn ontstaan was nog niet bekend. Agenten gingen vervolgens op zoek naar de verdachte en zagen even later op de Parkweg de man lopen die aan het signalement voldeed. De man zette het bij het zien van de agenten op een lopen en verschanste zich in een tuin van een van de woningen. Bij een zoektocht werd hij echter niet meer aangetroffen, waarop na enkele waarschuwingen een politiehond werd ingezet. Die vond de man wel terug. Bij de aanhouding liep de Edenaar enkele beetwonden op waarvoor hij later door een arts is behandeld. De man is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - ruzie met bijl beslecht: twee man opgepakt
Publicatiedatum: 19-06-2005

Bij een ruzie op het asielzoekerscentrum aan de Keijenbergseweg in Wageningen heeft de politie vrijdagavond twee mannen aangehouden. De twee, 24 en 27 jaar en bewoners van het AZC, worden verdacht van bedreiging, mishandeling en poging tot doodslag. Zo zou er door één van hen met een bijl zijn geslagen. Daarbij zouden ook twee telefooncellen op het terrein zijn vernield. Rond zeven uur werd er bij de politie een vechtpartij gemeld waarop enkele agenten poolshoogte gingen nemen. Op aanwijzen van omstanders werden de twee verdachten aangehouden. De bijl, waarmee geslagen zou zijn, werd ook aangetroffen en in beslag genomen. Op basis van een eerste onderzoek aan de hand van getuigenverklaringen zou er tussen de twee mannen ruzie zijn ontstaan over de verstrekking van medicijnen. Daarbij zou één van hen de ander met een bijl te lijf zijn gegaan. Die wist de bijl af te nemen om op zijn beurt de één weer te slaan. De 24-jarige verdachte was bij de schermutseling licht gewond geraakt. De twee zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - beschonken Edenaar opgepakt na schennis

Publicatiedatum: 19-06-2005

De Edese politie heeft vrijdagavond op de Telefoonweg een 48-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van schennis. Agenten troffen de Edenaar rond kwart over zes in beschonken toestand op straat aan. Terwijl ze in gesprek waren met de man meldde zich een 22-jarige vrouw en een getuige die verklaarden dat de man met zijn ontblote geslachtsdeel op straat had staan zwaaien. De man werd daarop aangehouden en is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - Barnevelder verdacht van schennis

Publicatiedatum: 19-06-2005

Een zeventienjarige jongen uit Barneveld is vrijdagmiddag door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens schennis. De man wordt ervan verdacht zich naakt te hebben vertoond vanuit een woning nabij het centrum. Een passerende vrouw nam hier aanstoot aan en waarschuwde de politie. Volgens de vrouw zou de man zichzelf ook betast hebben terwijl hij voor het raam stond. Agenten togen daarop naar de woning waar de jongen werd aangehouden. Hij bekende later en kreeg in overleg met justitie een boete opgelegd van 130 euro of een gang naar de rechter.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---