Persberichten zondag 19 juni

's-Hertogenbosch 19-06-2005

MAN AANGEHOUDEN MET GESTOLEN SPULLEN

's-Hertogenbosch - Zaterdagmiddag werd op Hinthamerstraat in 's-Hertogenbosch een man gecontroleerd. Deze man een 43-jarige Eindhovenaar bleek in het bezit van verschillende gestolen spullen als paspoorten en pasjes. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Drunen - Zaterdagavond, rond 19.45 uur, werd op de A59 onder Drunen een 28-jarige man uit Waalwijk bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur.

MAN AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Zaterdagavond is een 26-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Eerder die avond had hij een kleine aanrijding gehad op de Aartshertogenlaan in 's-Hertogenbosch met een 21-jarige man uit Oss. Hierover wond de man zich zo op, dat hij de man uit Oss mishandelde en bedreigde. De Bosschenaar is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

MANNEN AANGEHOUDEN NA VECHTPARTIJ

's-Hertogenbosch - Zaterdagavond werd een vechtpartij gemeld op de Nieuwstraat voor het ziekenhuis aldaar. In het ziekenhuis bleken problemen te zijn ontstaan tussen twee groepen mensen. Buiten werden deze voortgezet. Toen de politiemensen de partijen wilden scheiden, ging een 46-jarige man uit 's-Hertogenbosch een van de politiemensen te lijf. De man werd aangehouden. Ook een 41-jarige man uit 's-Hertogenbosch werd aangehouden. De twee maakten deel uit van een grotere groep die de EHBO van het ziekenhuis was binnengedrongen op zoek naar enkele anderen, waarmee ze ruzie hadden. De twee mannen, 41 en 46 jaar, zijn in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

RIJBEWIJS KWIJT NA AANRIJDING ONDER INVLOED

Drunen - Zaterdagavond, even na 22.00 uur werd een aanrijding gemeld op de Statenlaan in Drunen. Een auto bestuurd door een 28-jarige man uit Waalwijk was op de Statenlaan uit de bocht gevlogen en in een weiland terecht gekomen. De bestuurder had direct de auto verlaten en was te voet weggelopen. De 28-jarige bestuurder kon op korte afstand van de plaats van het ongeval worden achterhaald. Bij controle bleek hij te veel te hebben gedronken om met een auto te mogen rijden. Hij werd bekeurd omdat hij was weggelopen van de plaats van aanrijding en omdat hij te veel had gedronken. Naast deze bekeuringen kreeg hij een rijverbod van 5 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

MAN AANGEHOUDEN MET GESTOLEN BROMFIETS

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Zandzuigerstraat een bromfietser gecontroleerd. Bij controle bleek, dat de bromfiets op de dag af een jaar geleden was gestolen in Nijmegen. De bromfietser, een 28-jarige man uit 's-Hertogenbosch is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

JONGENS BETRAPT

Rosmalen - In de nacht van zaterdag op zondag zijn enkele jongens in de leeftijd van 14 en 15 jaar betrapt toen ze het tennispark aan de Graafsebaan in Rosmalen, waar het Ordina open wordt afgewerkt, waren binnen gedrongen. Een van de jongens kon de beveiligingsmedewerkers worden aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor is deze jongen, 15 jaar uit Berlicum, heengezonden. Inmiddels is ook een 14-jarige jongen uit Kaatsheuvel, die wist te ontkomen, door de politie verhoord.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 01.30 uur werd gemeld dat aan een school aan de Rompertsebaan in 's-Hertogenbosch vernielingen werden gepleegd. Ter plaatse zagen politiemensen dat van de school een groot aantal ruiten waren vernield. Ze zagen een man met meubilair uit de school ruiten ingooien. Deze man, een 27-jarige Bosschenaar is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. Van de school zijn enkele tientallen ruiten en meubilair vernield.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

Rosmalen - In de nacht van zaterdag op zondag is een 36-jarige man uit Rosmalen aangehouden. In hun woning in Rosmalen had de man zijn 28-jarige vriendin geslagen en een kopstoot gegeven. Ook bedreigde hij de vrouw met de dood. De man is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

VROUW AANGEHOUDEN VOOR SLAAN POLITIEAGENTE

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag is een 34-jarige vrouw uit Rosmalen aangehouden. Rond 03.30 uur was er een opstootje op de Hinthamerstraat in 's-Hertogenbosch. Toen politiemensen ter plaatse kwamen en in gesprek gingen met de aanwezige mensen. Sloeg de 34-jarige vrouw een politieagente in het gezicht. De vrouw is aangehouden en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is ze heengezonden.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING POLITIEPAARD

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag is een 21-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Rond 04.10 uur schopte de man, op de Parade in 's-Hertogenbosch, opzettelijk een van de twee politiepaarden die daar bezig waren met surveillance tegen een van de achterbenen. Op aanwijzing van enkele getuigen kon de man worden aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij zondagochtend heengezonden.

VROUW AANGEHOUDEN VOOR BRANDSTICHTING

Rosmalen - In de nacht van zaterdag op zondag is een 22-jarige vrouw uit Rosmalen aangehouden. Ze bleek achter een pand aan de Berlicumseweg in Rosmalen tuinmeubilair in brand te hebben gestoken. De vrouw meldde zichzelf op het politiebureau in 's-Hertogenbosch waar ze is aangehouden en ingesloten. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is ze zondag heengezonden.

RIJBEWIJS KWIJT TE VEEL GEDRONKEN

Drunen - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 05.30 uur, is op de Joost van den Vondellaan in Drunen een 46-jarige man uit Drunen bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij veel te veel gedronken had. De man blies ruim vier keer het maximaal toegestane. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 11 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

GEWONDE BIJ ONGEVAL

Vught - Zaterdagmiddag is een 15-jarig meisje uit 's-Hertogenbosch gewond geraakt bij een ongeval. Het meisje zat achter op een bromfiets, bestuurd door een 16-jarige jongen uit 's-Hertogenbosch. Ze reden over het fietspad langs de Loonsebaan in Vught. Op de rijbaan reed een auto bestuurd door een 55-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch. De vrouw reed rechtsaf een inrit in, waarbij ze bromfietser waarschijnlijk over het hoofd heeft gezien. De 16-jarige jongen liep wat schaafwonden op. Het meisje is met een gebroken been overbracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

TE VEEL GEDRONKEN RIJBEWIJS KWIJT

Schijndel - Zaterdagavond, even na 23.00 uur, werd op de Boschweg in Schijndel een 53-jaarige vrouw uit Den Dungen bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg ze een rijverbod en werd haar rijbewijs ingevorderd.

MANNEN AANGEHOUDEN

Haaren - In de nacht van zaterdag op zondag, even na middernacht zijn twee mannen, 37 en 38 jaar uit Haaren aangehouden. Ze worden ervan verdacht enkele mensen op de Marius van de Wildenbergstraat in Haaren te hebben bedreigd en een 53-jarige man uit Haaren te hebben mishandeld. Het tweetal is voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Helvoirt - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 02.30 uur, is op de Rijksweg N65 onder Helvoirt een 45-jarige man uit Tilburg bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 3 uur.
-----
Rond 03.30 uur die nacht werd op dezelfde weg ook een 21-jarige man uit 's-Hertogenbosch voor dit feit bekeurd. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur.

-----
Even na 04.15 uur werd op dezelfde weg een 37-jarige man uit Sint Michielsgestel voor hetzelfde feit bekeurd. De man blies bijna vier keer het maximaal toegestane. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 10 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.
-----
Berlicum - Dezelfde nacht, rond 02.45 uur, werd op de Wamberg in Berlicum een 56-jarige man uit Rosmalen voor het zelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 4 uur.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

Uden - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 03.30 uur is een 18-jarige jongen uit Odiliapeel aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in een taxibus aan de Vliegeniersstraat in Uden vernielingen te hebben gepleegd. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

INBREKERS OVERLOPEN

Geffen - Zaterdagavond, even na 22.00 uur, zagen getuigen dat er werd ingebroken in een woning aan de Heesterseweg in Geffen. Een van de getuigen ging daarop naar de woning waarop de twee inbrekers het hazenpad kozen. Het tweetal wist met een auto in de richting Oss te ontkomen. Aan de achterzijde van de woning werd een deur opengebroken. Zover bekend is er niets gestolen.

GEEN LICHT OP BROMFIETS EN GEVOLGEN

Oss - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 02.15 uur, werd op de Kuipers Rietbergstraat in Oss een 23-jarige bromfietser uit Oss bekeurd. De man trok de aandacht omdat hij geen verlichting voerde en er geen verzekeringsplaatje op de bromfiets zat. De bromfiets bleek niet verzekerd te zijn. Toen hij hiervoor werd bekeurd bleek ook nog dat hij te veel had gedronken om met een bromfiets te mogen rijden. Ook hiervoor werd hij bekeurd. Daarnaast bleek, dat de bromfiets was opgevoerd. Ook bleek dat de man nog voor een bedrag van 374 euro aan boetes moest betalen. In verband hiermee is de man ingesloten.

MANNEN AANGEHOUDEN

Oss - In de nacht van zaterdag op zondag, even na 03.30 uur zijn twee mannen 23 en 24 jaar uit Oss aangehouden. In een horecagelegenheid aan de Eikenboomgaard in Oss hadden ze ruzie gekregen, waarbij rake klappen waren gevallen. Door portiers werden de twee buiten de zaak gewerkt. Buiten werd het tweetal aangehouden door politiemensen. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn ze heengezonden. Tijdens de aanhouding van de twee mannen, werden nog drie mannen aangehouden, 22, 23 en 27 jaar uit Oss. Ze waren getuigen van de vechtpartij maar wilden niet meewerken. Ze weigerden zich te legitimeren. Tegen het drietal is hiervoor proces-verbaal opgemaakt.

VROUW GEWOND BIJ ONGEVAL

Boxmeer - Zaterdagavond is een 53-jarige vrouw uit Weert bij een ongeval gewond geraakt. De vrouw reed mee als passagier in een auto bestuurd door een 58-jarige man uit Weert. Ze reden over de Rijksweg A73 onder Boxmeer. Daar raakte de auto in de rechterberm. Door de stuurcorrectie verloor de man de macht over het stuur en raakte de auto in een slip en rolde om. De vrouw raakt bij het ongeval gewond. Met vermoedelijk lichte verwondingen is ze overgebracht naar ziekenhuis in Boxmeer.