Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (19/6)

TILBURG, 19 juni 2005

Dronken man klimt op het dak

TILBURG: Vannacht is omstreeks 04.15 uur een 18-jarige man uit Hooge Mierde, op de Noord Besterdstraat via een dakraam op de dakgoot van een woning geklommen. Dit op een hoogte van ongeveer zes meter boven de grond. De verdachte bleek flink onder invloed van alcohol te zijn. Hij zou daar opgeklommen zijn na een conflict met een familielid. Hij schreeuwde dat er eerst excuses moesten worden aangeboden. Diverse omwonenden werden daardoor wakker. De brandweer kwam ter plaatse voor het aanbrengen van een springkussen. Na een gesprek met een familielid besloot hij naar een lager gelegen plat dak van een aangrenzende woning te lopen. Daar kon hij worden aangehouden. Hij krijgt een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Tilburger gearresteerd na bedreiging

TILBURG: Gisteravond heeft de politie omstreeks 21.10 uur op de Stokhasseltlaan een 31-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het bedreigen van een 25-jarige bewoner aan de Corellistraat. De verdachte zou met twee andere mannen gisteravond aan de woning gekomen zijn omdat de bewoner nog geld aan het drietal schuldig zou zijn. Volgens de aangever heeft de aangehouden man hem daarbij onder meer gedreigd zijn kop van de romp te rukken danwel woorden van een dergelijke strekking. De politie onderzoekt de achtergronden van deze zaak.

Man aangehouden met mes

TILBURG: Tijdens het toezicht bij het WK voetbal werd zaterdagmiddag op de Goirleseweg een 41-jarige man uit Hoorn aangehouden omdat hij een groot mes in zijn broekzak droeg. De agenten spraken de man aan en zagen dat hij een mes met een lemmet van ongeveer 25 centimeter op de grond liet vallen. De man verklaarde het mes bij zich te hebben omdat hij problemen heeft met iemand. De politie bood in overleg met de parketsecretaris de man aan om de zaak met een boete van 90 euro af te werken. Daar hij geen saldo op zijn rekeningen bleek te hebben, wordt alsnog een proces-verbaal opgemaakt.

Drie rijders onder invloed aangehouden

TILBURG: Zaterdagmiddag heeft de politie op de Spoorlaan een 38-jarige Tilburger aangehouden die onder invloed zijn auto bestuurde. De man blies 570 ugl wat overeenkomt met 1,3 promille. De politie maakt proces-verbaal op. Op de Broekhovenseweg werd zaterdagmiddag eveneens een 52-jarige man uit Bladel betrapt op het rijden onder invloed. Agenten zagen dat de man al slingerend over de weg reed. Bij de controle bleek dat hij naar alcoholhoudende drank rook. Deze man blies 1025 ugl wat overeenkomt met 2,35 promille. Ruim vier keer het toegestane percentage. Van deze man is het rijbewijs ingevorderd. Zondagmorgen werd op de Bredaseweg een 25-jarige Tilburger betrapt. Deze automobilist blies 450 ugl, wat overeenkomt met 1,05 promille. Tegen de drie bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerijen aangetroffen en potentiële inbreker aangehouden

TILBURG: Een melding van een woninginbraak leidde vannacht tot de arrestatie van een 26-jarige Tilburger en het aantreffen van een hennepkwekerij in een woning aan de Graaf Engelbrechtstraat. De politie kreeg omstreeks 01.30 uur een melding dat aan de achterzijde van een woning aan de Graaf Engelbrechtstraat zou worden ingebroken. De agenten zagen in de brandgang achter het bedoelde pand een 26-jarige Tilburger lopen die bekend staat als veelpleger. De dienders zagen dat hij een schroevendraaier weggooide. Deze man is grond van de APV (inbrekersgereedschap tijdens de nachtelijke uren bij zich hebben) aangehouden. Aan de woningen waren geen verbrekingen te zien. Rond 02.45 uur ging de politie weer ter plaatse en zagen toen voor de woning diverse hennepplanten liggen. Buurtbewoners hadden twee mannen weg zien rennen met een soort dekbed bij zich. In de omgeving werd dit dekbed waarin hennepplanten gewikkeld waren aangetroffen. De daders hadden vermoedelijk een raam geopend en waren op die manier naar binnen geklommen. De politie heeft vervolgens een onderzoek in de woning ingesteld waarbij op zolder en op de eerste verdieping twee kleine wietkwekerijen werden aangetroffen met circa 20 planten. Tien potten met aarde waren leeg. Hier waren kennelijk de planten recent uitgehaald. De bewoner zal hierover nog nader gehoord worden. Een onderzoek naar de dieven wordt ingesteld

TILBURG: In de Goirkestraat heeft de politie vanmorgen omstreeks 07.00 uur na een inbraakmelding ook een hennepkwekerij aangetroffen. Ter plaatse bleek dat men met grof geweld de voordeur had ingetrapt. Uit de woning is vermoedelijk een computer gestolen. De agenten troffen in de woning op de tweede verdieping een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In een kast op de overloop stonden 5 kweekbakken met 150 plantjes. Ook de twee slaapkamers waren als kwekerijen ingericht met in de 1^e slaapkamer 28 grote planten en in de 2^e slaapkamer alleen lege bakken. De bewoonster wordt door de politie gehoord als ze terug is van vakantie.

Vrouw opgepakt met openstaand vonnis

TILBURG: Vannacht is bij het Wilhelminapark een 43-jarige Tilburgse aangehouden omdat ze nog 100 dagen hechtenis had open staan. De agenten zagen haar in het park lopen. Bij het zien van de dienders liep ze snel een andere kant op. Bij controle van haar persoonsgegevens bleek dat zij gesignaleerd stond in het opsporingsregister.

Twee arrestaties na vernielingen in Reeshof

TILBURG Feestvierders hebben vannacht in de R-buurt in de wijk Reeshof vernielingen aangericht aan ten minste twee autos en een woning. De politie heeft twee verdachten, Tilburgers van 18 en 19 jaar aangehouden, vermoedelijk zijn nog meer jongeren betrokken.

De politie kreeg omstreeks 02.00 uur een melding dat van een woning in de Randwijckstraat aan de voorzijde twee ruiten waren ingegooid met een bierflesje. Ter plaatse bleek dit niet de enige vernieling te zijn. Zo hadden de vandalen op de Reuverstraat over twee autos gelopen. Van een van de autos is het dak zwaar beschadigd evenals de motorkap. De politie vermoedt dat er meer vernielingen aan autos zijn aangericht. Zo zouden ook op de Ruurlostraat verschillende autos zijn beschadigd. Aangiften hiervan zijn nog niet binnen. De twee verdachten zijn aan de hand van de opgegeven signalementen bij de Heyhoef aangehouden. De daders hebben vermoedelijk een feestje in de wijk bezocht. Het team Tilburg West stelt een nader onderzoek in.

Jongen mishandeld in de botautos

BERKEL ENSCHOT: Een 17-jarige jongen uit Berkel Enschot heeft gisteravond aangifte gedaan van mishandeling gepleegd op de kermis, in een attractie aan het Wilhelminaplantsoen. . Het slachtoffer verklaart dat hij gisteravond omstreeks 21.30 uur door een onbekende man, tijdens een rit in de botsautos tot drie keer toe in zijn gezicht is geslagen. Bij de dader zat een klein kindje in de auto. Het slachtoffer was met zijn wagen tegen de wagen van de dader gebotst, waardoor kennelijk het kindje was gaan huilen. Vervolgens ging de man hem met de botsauto achtervolgen waarbij de agressieve man hem tot drie keer toe met gebalde vuisten sloeg. Toen de rit was afgelopen is de aangever meteen weggelopen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de dader.

Vijf aanhoudingen tijdens horecatoezicht

TILBURG: Een 23-jarige man uit Enschede is vannacht omstreeks 02.00 uur in een horecazaak aan de Paleisring mishandeld. De dader sloeg hem zonder enige aanleiding op zijn rug en in zijn gezicht. De verdachte, een 20-jarige Tilburger is door de politie ter plaatse op aanwijzing van portiers aangehouden. Verdachte wilde vanmorgen vroeg nog niet gehoord worden en sliep liever zijn roes uit. De politie maakt proces-verbaal op.

Vannacht hebben agenten die belast waren met het horecatoezicht op de Heuvelring omstreeks 03.45 uur vier mannen opgepakt die verdacht worden van het slaan en schoppen van een 42-jarge Tilburger. Het slachtoffer, dat ter plaatse even buiten bewustzijn raakte, werd door de GGD ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Hij had onder meer een verwonding aan zijn linker slaap. De verdachten, die zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging zijn drie inwoners van Den Bosch (22, 22 en 24) een man uit Veghel (26).

Auteur: Willem van Hooijdonk