Politie Noord-Holland-Noord

Berichten zondag 19 juni

Alkmaar 19-06-2005 - 14.03 uur

Dodelijk schietincident

Hoorn, zondag 19 juni 2005

Op zondagmorgen omstreeks 05.10 uur vond er op het Koepoortsplein, ter hoogte van het Nieuwland een incident plaats waarbij een 39-jarige man uit Hoorn werd neergeschoten. De man overleed kort daarna ter plaatse.

Kort daarvoor probeerden enkele mannen toegang te krijgen tot café Harem aan het Nieuwland. De toegang werd hen geweigerd, waarna er een woordenwisseling plaatsvond op het Koepoortsplein. Bij deze woordenwisseling trok een van de bezoekers een vuurwapen en schoot hiermee op de uitbater van het café.

Het slachtoffer wist juist nog zijn café te bereiken. Hier zakte hij in elkaar. De gewaarschuwde politie probeerde nog de man te reanimeren, maar deze overleed korte tijd later ter plaatse.

Ter plaatse werd een technisch sporenonderzoek uitgevoerd. Ook werd een speurhond ingezet. Een uitgebreid onderzoek in de directe omgeving leverde geen verdachten op.

De politie heeft een rechercheteam opgestart. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met dit team op het politiebureau in Hoorn (tel.nr. 0900-8844, lokaal tarief).

Mishandeling

Heerhugowaard, zaterdag 18 juni 2005

Op zaterdagmiddag omstreeks 15.45 uur raakte een 52-jarige Heerhugowaarder gewond bij een mishandeling op de Amstel in zijn woonplaats. De man reed in een personenauto toen er een andere personenauto vlak achter hem ging rijden. Om aan te geven dat deze auto te dicht op hem reed, remde het slachtoffer kort. De bestuurder van de achterop komende auto probeerde vervolgens op alle mogelijke manieren om in te halen. Toen dat uiteindelijk lukte werd het slachtoffer klemgereden. Toen het slachtoffer uitstapte ontstond er direct een worsteling met de bestuurder en de bijrijder van de andere auto. Hierbij werd het slachtoffer meerde malen geslagen en geschopt. Na het incident reden de beide verdachte hard weg. De auto met verdachten werd omstreeks 18.15 uur door de politie teruggevonden op de Schelde in Heerhugowaard. De bestuurder en de inzittenden wisten echter te ontkomen. Even later kon de bestuurder, een 23-jarige Heerhugowaarder, in de omgeving worden aangehouden. De andere persoon, een 22-jarige Heerhugowaarder, heeft zich inmiddels gemeld.

Aanrijding met letsel

Sint Maartenszee, zaterdag 18 juni 2005

Op zaterdagmiddag omstreeks 16.05 uur raakte een 83-jarige vrouw uit Ravenstein gewond bij een aanrijding op de strandopslag 15 in St. Maartenszee. De vrouw liep daar toen zij van achteren werd aangereden door een fiets. De fietser was een ongeveer 15-jarige jongen (gegevens nog niet bekend). Het slachtoffer liep verwondingen aan haar kuit op. Zij werd per ambulance naar het Gemini ziekenhuis in Den Helder vervoerd voor behandeling.

Alcoholcontrole

Alkmaar, zaterdag 17 juni 2005

Op zaterdagmiddag omstreeks 17.50 uur werd op de Koelmalaan in Alkmaar een 39-jarige Alkmaarder in een personenauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 830 ug/l. Dat is bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter utgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Castricum, zondag 19 juni 2005

Op zondagmorgen omstreeks 02.20 uur raakte een 25-jarige man uit Castricum betrokken bij een eenzijdig ongeval op de Pr. Frederik Hendrikstraat in zijn woonplaats. De man reed hier in een personenauto en reed tegen een lantarenpaal aan. Vlak bij zijn woning raakte hij bij het inparkeren nog een geparkeerd staande auto. De politie trof de man totaal versuft in zijn auto aan. Bij controle blies de man 725 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook moest de man zijn rijbewijs inleveren.

Oudeschild, zondag 19 juni 2005

Op zondagmorgen omstreeks 04.35 uur werd op de IJsdijk in Oudeschild een 28-jarige man uit Oudeschild gecontroleerd in zijn personenauto. De man blies 440 ug/l. dat is precies twee maal het wettelijk toegestane maximum. Dit leverde de man een proces-verbaal op.

Hoorn, zondag 19 juni 2005

Op zondagmorgen omstreeks 02.50 uur werd een 27-jarige man uit Hoorn gecontroleerd op de Zwaagmergouw in zijn woonplaats. De controle vond plaats naar aanleiding van de betrokkenheid van verdachte bij een aanrijding. De man moest een ademanalyse afleggen, maar weigerde hieraan mee te werken. Hiervoor kreeg hij een proces-verbaal. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Veertien aanhoudingen bij festival

Noord-Scharwoude, zaterdag 18 juni 2005

Op vrijdag en zaterdag werd in het recreatiegebied Geestmerambacht het Indian Summer festival gehouden. Het festival verliep zonder noemenswaardige incidenten. De politie is zeer tevreden over de uitstekende samenwerking met de organisatie, de beveiliging, personeel van het recreatiegebied Geestmerambacht en de hulpdiensten.

Op zaterdag werd door de politie met een ploeg van acht politiemedewerkers in burger gecontroleerd op de aanwezigheid van, handel in en gebruik van drugs. In totaal werden er 14 aanhoudingen verricht. Het gaat hier om een voor Noord-Holland Noord nieuwe manier van controleren waarbij de politiemensen zoveel mogelijk proberen op te gaan in het publiek. Doel is om drugstransacties waar te nemen en de handelaren aan te kunnen houden. Het is de bedoeling om bij alle grote evenementen deze controles uit te voeren. Hiermee probeert de politie dergelijke evenementen gezellig te houden. Veel van de hulpvragen die bijvoorbeeld bij de EHBO binnen komen blijken drugsgerelateerd te zijn.

De aangehouden personen hadden voornamelijk GHB, speed, cocaïne en XTC bij zich. Twee van hen bleken geen drugs bij zich te hebben en werden heengezonden. Zes anderen hadden slechts een kleine hoeveelheid voor eigen gebruik bij zich. Zij worden niet verder vervolgd. Van de overige zes zijn er twee heengezonden met een dagvaarding. Zij moeten zich verantwoorden voor de rechter. Eén dealer werd in verzekering gesteld. Naar de overige drie loopt het onderzoek nog.

Aanhoudingen in café

Den Helder, zondag 19 juni 2005

Op zondagmorgen omstreeks 03.15 uur raakte een 41-jarige Amsterdamse portier van een café aan de Koningstraat in Den Helder gewond nadat een gast hem met een glas in zijn gezicht had geslagen. De verdachte, een 19-jarige jongen uit Den Helder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek tevens (vermoedelijk) harddrugs bij zich te hebben. Ook werd een 24-jarige vrouw uit Den Helder aangehouden die een glas naar een portier had gegooid. De portier liep bij het incident diepe verwondingen aan zijn gezicht op en moest worden behandeld in het Gemini ziekenhuis in Den Helder.

Caravan uitgebrand

Limmen, zondag 19 juni 2005

Op zondagmorgen omstreeks 03.50 uur bleek een caravan bij een woning aan de Koningsdam te Limmen in brand te staan. Door de brand raakte tevens een deel van de gevel van een woning in brand. De brandweer kwam ter plaatse om de zaak te blussen. Uit voorzorg werden de bewoners van naastliggende panden uit hun woning gehaald. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.