Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (19/6)

BREDA, 19 juni 2005

Politie bekeurt 383 bestuurders voor te hard rijden

BREDA: Op zaterdag 18 juni 2005 heeft het Verkeershandhavingsteam van de regiopolitie Midden- en West Brabant een snelheidscontrole gehouden op de Nieuwe Kadijk in Breda. Daarbij werden 383 passanten bekeurd. In het verleden heeft de politie hier al vaker snelheidscontroles gehouden. Toch blijkt dat nog steeds teveel automobilisten de toegestane maximum snelheid van 70 kilometer per uur negeren.

Van 9.00 uur tot 16:10 uur passeerden 5637 voertuigen de radarinstallatie die ter hoogte van de Druivenstraat, in de richting van Teteringen, in de middenberm stond opgesteld. Hoogste uitschieter was een automobilist die met een snelheid van 129 kilometer per uur de radarauto voorbij reed.

Speeltoestel bij school in brand

Zevenbergen: op zaterdag 18 juni rond 23.45 uur ontving de politie een melding dat bij basisschool Arenberg aan de Kreitenborg een speeltoestel in brand zou staan. De brandweer, die al ter plaatse was, kon het vuur snel blussen. De oorzaak is vermoedelijk brandstichting. De politie stelt een onderzoek in.

Politie betrapt hardrijders en vordert rijbewijzen in

BREDA: Op zaterdag 18 juni heeft een onopvallende motorrijder van het Verkeers-handhavingsteam 2 motorrijders betrapt toen zij met een hoge snelheid door de bebouwde kom van Breda reden. Rond 10.45 uur reed een 19-jarige automobilist uit Dorst met een gecorrigeerde snelheid van 100 km/uur over de Tilburgseweg. De maximum snelheid is daar 50 kilometer per uur. De bestuurder mocht ter plaatse zijn rijbewijs inleveren en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Deze bestuurder is pas 6 maanden in het bezit van een rijbewijs.

Omstreeks 13.45 uur reed een 34-jarige inwoner uit Breda met een gecorrigeerde snelheid van 109 km/uur over de Graaf Engelbertlaan (Oude Zuidelijke Rondweg) op het gedeelte waar 50 km/uur is toegestaan. Vervolgens negeerde hij het linksafverbod bij de Baronielaan en reed daar met een gecorrigeerde snelheid van 73 kilometer per uur. Ook deze automobilist mocht zijn rijbewijs inleveren en tegen hem proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie onderzoekt vernielingen bij zwembad

ZEVENBERGEN: Bij het zwembad aan de Pastoor van Kessellaan hebben onbekenden afgelopen nacht vernielingen aangericht. Vuilniszakken werden in het zwembad leeggegooid en duikplanken werden gedemonteerd. Verder werden picknicktafels omgegooid en werd het volleybalnet in het zwembad geworpen. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Politie houdt 4 personen aan tijdens drukke uitgaansnacht

BREDA: Afgelopen nacht was er veel horecapubliek op de been in de Bredase binnenstad. Het fraaie zomerweer en mensen die in de stad bleven vertoeven na de Pumatour waren hier mogelijk op van invloed. In totaal werden vier personen aangehouden. Verder werden 12 bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen, fout parkeren en het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs.

Omstreeks 1.30 uur werd een 36-jarige man uit Deventer aangehouden in een cafe aan de Vismarktstraat. Hij probeerde tasjes van het aanwezige publiek te stelen.

Op de Havermarkt werd later die nacht een 34-jarige Bredanaar aangehouden omdat hij de stropdas van een agent los trok. Toen de agent hem daarvoor wilde bekeuren en naar zijn legitimatiebewijs vroeg, weigerde hij dat. Later in de nacht is hij gehoord en weer in vrijheid gesteld met een proces-verbaal voor baldadigheid.

Een 30-jarige vrouw uit Breda werd aangehouden omdat zij haar legitimatiebewijs niet toonde. De vrouw zat een frietje te eten op de stoep, met haar benen op de rijbaan. Een fietser reed daar bijna tegenaan. Het goed bedoelde advies van een politieman om ergens anders te gaan zitten, voor haar eigen veiligheid, sloeg zij in de wind. De vrouw beledigde de agent en toonde geen legitimatiebewijs.Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tot slot werd een 28-jarige man uit Breda aangehouden op het Kerkplein. Ook hij kon geen legitimatiebewijs overleggen nadat hij werd aangesproken op wildplassen.

Auteur: Enny de Wit