Politie Zuid-Holland-Zuid

19/6 Weekendberichten Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

19-06-2005 - Persberichten district II

OP HETERDAAD BETRAPT
PAPENDRECHT Vrijdagmiddag 17 juni zijn twee mannen aangehouden nadat zij op de Peilkade, in het Alblasserbos op heterdaad betrapt werden op het plegen van onzedelijke handelingen. De twee, een 67-jarige man uit Papendrecht en een 60-jarige man uit Dordrecht, werden opgemerkt door surveillerende agenten en aangehouden op verdenking van schennis der eerbaarheid. Recent zijn de gebiedsagenten van de gemeenten Papendrecht en Graafstroom een actie begonnen om de overlast van recreërende mannen in te dammen. Er komen de laatste maanden zowel bij de politie als gemeente veel klachten binnen van mensen die zich storen aan het onzedelijke gedrag van sommigen, voornamelijk mannen. Daarom wordt er extra gecontroleerd in het Alblasserbos en het Kippenbos.

DEUK
SLIEDRECHT De politie heeft op zaterdag 18 juni net na middernacht een 25-jarige man uit Sliedrecht aangehouden op de Kerkbuurt. De man was onder invloed van drank en duwde en sloeg een aantal jongens tegen een auto. Deze auto was toevallig een onopvallende politiewagen. Er zat een deuk in. De agenten erin stapten uit en hielden de man aan. Hij gaf een valse naam op en had geen id-bewijs bij zich. De man werd na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERNIELZUCHTIG EN BELEDIGEND
GIESSENBURG Zondagmorgen 19 juni is een 22-jarige man uit Giessenburg aangehouden nadat hij zich uitermate recalcitrant gedragen en beledigend uitgelaten had in de richting van politieagenten. De agenten hadden een melding gekregen over mogelijke problemen bij een partycentrum aan de Breestraat en gingen polshoogte nemen. Ter plaatse bleek alles rustig. Terwijl de agenten een gesprek hadden met één van de bezoekers van het partycentrum, klom de 22-jarige verdachte op uitstekende onderdelen van de zijkant van de politiebus. Toen hij hierop aangesproken werd, ging hij door het lint en schold de agent die hem op zijn gedrag aansprak, uit voor alles wat mooi en lelijk was. Ondanks waarschuwingen dat dit gedrag niet getolereerd werd, ging de man door. Hierop werd hij aangehouden. In de politiebus vernielde hij ook nog een tafeltje. Hij werd ingesloten. Tijdens het verhoor gaf de man aan zich, dankzij de grote hoeveelheid alcoholhoudende drank die hij op had, niets meer te kunnen herinneren van het voorval. Wel vond hij dat hij alle recht had zijn mening over politieagenten te uiten, ook als die kwetsend is. Hij kreeg een transactie aangeboden van 220 en moet het tafeltje vergoeden. Hij is na verhoor heengezonden.

BALDADIGHEID
GORINCHEM De politie heeft zaterdagmiddag 18 juni twee jongens een bekeuring gegeven voor het slopen van struiken aan de Sportlaan. De twee van 17 en 20 jaar uit Gorinchem hadden lopen snoeien met een snoeischaar.

TE DRONKEN
SLIEDRECHT Zondagochtend 19 juni is een 21-jarige man uit Sliedrecht aangehouden nadat hij voor geluidsoverlast gezorgd had en desgevraagd weigerde zijn adresgegevens op te geven. Agenten kregen een melding van geluidsoverlast en troffen toen zij polshoogte gingen nemen, de 21-jarige man aan. Hij liep op de Stationsweg en schreeuwde zonder duidelijke aanleiding, luidkeels enkele krachttermen. Bovendien liep hij met een geopend flesje bier in zijn handen. Dit is op grond van de APV in Sliedrecht verboden. Hierop besloten de agenten de man twee bekeuringen aan te zeggen, één voor de geluidsoverlast en één voor het geopende bierflesje. Omdat hij weigerde zijn adresgegevens te verstrekken, werd hij aangehouden. Na een paar uur ontnuchteren in een politiecel werd de man verhoord. Hij verklaarde spijt te hebben van het schreeuwen en beloofde de bekeuringen te betalen. Hij werd na verhoor heengezonden.

ONGEVAL
WIJNGAARDEN Zondagochtend 19 juni is 73-jarige vrouw betrokken geraakt bij een verkeersongeval op de N214 ter hoogte van de kruising van Sliedrecht. De vrouw verloor de macht over het stuur nadat zij onwel geworden was en reed met haar auto tegen een verkeerslichtinstallatie. Passerende automobilisten haalden de vrouw uit haar auto en constateerden een hartstilstand. Zij zijn direct begonnen met reanimeren tot de hulpdiensten ter plaatse kwamen en het van hen overnamen. De vrouw is in ernstige toestand maar met een eigen hartslag overgebracht naar het Dordtwijck ziekenhuis.