Politie Zuid-Holland-Zuid

19/6 Weekendberichten Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

19-06-2005 - Persberichten district I

GEINTJE
ZWIJNDRECHT Een 39-jarige man uit Brielle heeft vrijdagmorgen 17 juni een doek over een driepoot flitscamera getrokken op de Lindtsedijk. De man had de camera zien staan en zag dat er een beschermingskap op hing. Hij stopte zijn auto bij de camera en trok de beschermingskap over de lens. Toen de man weg wilde rijden, werd hij aangehouden. De man verklaarde op het bureau dat het een geintje was. Hij kreeg een boete van 190 euro.

DIEF VAN LEGE BEERTENDERS GESNAPT
ZWIJNDRECHT De politie heeft op vrijdag 17 juni een 33-jarige man zonder vaste woon - of verblijfplaats aangehouden in Rotterdam. De man wordt verdacht van diefstal van 58 lege beertenders vanaf een terrein van een supermarkt aan de Mandenmakersstraat in Zwijndrecht. De diefstal van de 58 beertenders vond plaats tussen 14 juni en 15 juni. Het was reeds de vijftiende keer vanaf 30 april j.l. dat er tientallen lege beertenders vanaf het bedrijfsterrein in Zwijndrecht werden gestolen. De politie had een vermoeden wie iedere keer de dader was. Hij was ook te zien op videobeelden. De man is in verzekering gesteld.

SOFTDRUGS
DORDRECHT De politie heeft op vrijdagmiddag 17 juni vijf jongeren aangesproken op een kinderspeelplaatsje tussen het Kromhout en het Kasperspad. De politie surveilleerde en rook een enorme wietlucht. Deze kwam van de jongeren vandaan. Een van hen, een 15-jarige jongen uit Dordecht, had een brandende joint tussen zijn lippen. Op enkele meters afstand waren kinderen aan het spelen. De 15-jarige kreeg een bekeuring. Alle jongeren werden ook naar hun id-bewijs gevraagd. Een van hen, een 20-jarige jongeman uit Dordrecht had geen id-bewijs bij zich en wilde weglopen. Daarop werd hij aangehouden door de politie. Zijn bromfiets bleek ook niet in orde te zijn; er was gerommeld met het framenummer en het voertuig was niet verzekerd. De bromfiets werd in beslag genomen. De jongeman is na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

MAN SLAAT MET BIERFLES
DORDRECHT De politie heeft een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou vrijdagmiddag 17 juni een 27-jarige man uit Dordrecht met een bierflesje in het gezicht hebben geslagen. Dit gebeurde op het trottoir op de hoek van Transvaalstraat en de Dubbeldamseweg Zuid. De twee kenden elkaar. De verdachte was opgefokt door een eerder incident bij een servicecentrum op de Dubbeldamseweg Noord. Toen hij de 27-jarige tegenkwam, kon hij zich niet beheersen. De man kon door de politie worden aangehouden in de Bosboom Toussainstraat. Hij is in verzekering gesteld. Het slachtoffer moest zich laten hechten in het ziekenhuis. De man had 9 hechtingen in het gezicht.

BOTSING
DORDRECHT Een bromfietser en een auto zijn op vrijdagavond 17 juni met elkaar in botsing gekomen op het Van Eesterenplein. De bestuurder van de personenauto reed op de Groenenzoom en wilde rechtsaf en Van Eesterenplein oprijden. Op het parallel liggende fietspad reed echter net een bromfiets die de bestuurder van de auto niet zag. De bromfietser, een 20-jarige man uit Dordrecht, reed tegen de auto. Er ontstond alleen materiële schade. Na een blaastest bij beide bestuurders, bleek de 20-jarige jongeman van de bromfiets te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en kreeg een rijverbod van 3 uur. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

TEVEEL GEDRONKEN
DORDRECHT Een 31-jarige man uit Papendrecht is op vrijdagavond 17 juni gesnapt met teveel alcohol op terwijl hij reed. De man werd door de politie al gesignaleerd in Papendrecht. Het rijgedrag van de man viel op. De politie volgde de auto en op de Merwedestraat in Dordrecht zette de man zelf zijn voertuig aan de kant. Een blaastest wees uit dat de man teveel had gedronken. Daarop werd hij aangehouden. De man kreeg een rijverbod van 6 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

ZWIJNDRECHT Een 33-jarige man uit Zwijndrecht is in de vroege morgen van zaterdag 18 juni met drank op gesnapt achter het stuur. De man reed op de W.H. Vliegenstraat en viel op door zijn slingerend rijgedrag. De man werd staande gehouden. Na een blaastest bleek hij teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

SPUGEN
DORDRECHT De politie heeft vrijdagavond 17 juni een 18-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden op verdenking van belediging. De jongens was op een feest in een gelegenheid aan de Amnesty Internationalweg. De jongen was onder invloed van alcohol en misdroeg zich op het feest. Daarop werd hij er uit gezet. De jongen werd zo boos dat hij een portier beledigde en bespuugde. De politie werd gebeld en de jongen daarop aangehouden. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De jongen heeft aangifte gedaan van mishandeling door de portier.

POGING DIEFSTAL
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 18 juni drie mannen van 20, 24 en 25 jaar uit Dordrecht aangehouden op de Handelskade. De drie worden verdacht van poging diefstal van kabels van een bedrijventerrein aldaar. Een van de medewerkers van het bedrijf was die nacht aan het werk en zag een persoon opeens wegduiken op het terrein. Met een collega werd het terrein onderzocht en vonden ze in de bosjes losgesneden kabels. Op dat moment reed er net politie voorbij en stopte bij het zien van de mannen in de bosjes. De twee legden hun verhaal uit en na onderzoek door de politie konden drie verdachten op de Handelskade worden aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld.

DRUGSACTIE A16
DORDRECHT Tijdens een drugsactie op de A16 in de nacht van zaterdag 18 juni zijn diverse mensen aangehouden en/of beboet. De actie duurde van vrijdagavond 17 juni 20.00 uur tot zaterdagnacht 18 juni 04.00 uur. Er werd voor 1200 euro aan boetes geschreven. Twee personen uit Frankrijk kregen respectievelijk een bekeuring van 600 en 700 euro voor een forse overschrijding van de maximumsnelheid. Twee personen uit Duitsland kregen een proces-verbaal voor het niet bij zich hebben van hun identiteitsbewijs. Een andere Duitser kreeg een verbaal van 100 euro omdat hij een stalen pijp naast de bestuurdersstoel had liggen.
Aanhoudingen
Twee mannen van 32 en 36 jaar uit Frankrijk werden gesnapt met 10.000 xtc-pillen, 375 gram heroïne, 18 gram cocaïne en 18 gram crack. De twee mannen zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Beiden mannen worden maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Twee mannen - een 19-jarige man zonder vaste woon - of verblijfplaats en een 36-jarige man uit Brussel reden in een Franse auto en werden gecontroleerd op de A16. Beide heren hadden cocaïne op zak, bij elkaar zon 30 gram. De een had de drugs in zijn onderbroek, de ander in zijn sok. Beiden werden verhoord op het bureau. De 19-jarige werd na verhoor heengezonden, de 36-jarige werd in verzekering gesteld. Een 37-jarige man en een 44-jarige vrouw uit Frankrijk werden eveneens op de A16 aangehouden. De twee hadden een stroomstootwapen, een flesje methadon en een knipmes in de auto. Beiden kregen een boete; de vrouw 250 euro voor het stroomstootwapen en het flesje methadon dat zij in haar tas had zitten en de man 100 euro voor het knipmes. Na betaling werden zij in vrijheid gesteld.

WATERBALLET
DORDRECHT Zaterdagavond 18 juni zijn een 50-jarige Dordtenaar en zijn 44-jarige echtgenote aangehouden op de Statenplaats. De man had ruzie gemaakt met een 30-jarige man uit Dordrecht die zijn auto stond te wassen. Hij uitte bedreigingen waar de 30-jarige niet van gediend was. Het latere slachtoffer kiepte daarom zijn emmer leeg over de verdachte die daarop in grote toorn ontstak en het slachtoffer en zijn auto te lijf ging. Deze zag kans om de politie te bellen. Gealarmeerde agenten konden de verdachten kort na de vechtpartij aanhouden. Zijn vrouw bemoeide zich met zijn aanhouding en gebruikte geweld richting een agente. Zij werd eveneens aangehouden. De 50-jarige zag in de tussentijd kans om de deur van de politiebus te vernielen. Zij werden beiden ingesloten op het politiebureau.

MISHANDELING OP KERMIS
DORDRECHT Zaterdagavond 18 juni is een 15-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden op verdenking van mishandeling van een 19-jarige vrouw uit Amsterdam. Dit gebeurde op de kermis aan de Spuiboulevard. De twee hadden onenigheid gekregen naar aanleiding van de opdringerige houding van de jongen. Toen de vrouw daar iets van zei, uitte de jongen zich zeer beledigend in de richting van de vrouw en sloeg haar in het gezicht. De vrouw raakte hierbij gewond aan haar oog en raakte haar lens kwijt. De vrouw deed aangifte. De verdachte kon op haar aanwijzing aangehouden worden. Hij ontkende elke betrokkenheid. Hij is na verhoor heengezonden.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Zaterdagavond 18 juni is een 43-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een woning aan de Cannenburg op verdenking van mishandeling van zijn 45-jarige vriendin. Buren hadden gezien dat de man de vrouw bedreigde met een mes. Toen gealarmeerde politieagenten ter plaatse kwamen, bleek de man de vrouw geslagen te hebben en verboden te hebben het huis te verlaten. Agenten hielden de man aan. Hij werd ingesloten op het politiebureau. Inmiddels is de man in verzekering gesteld.

DIEFSTAL VISATTRIBUTEN
DORDRECHT Zondagmorgen 18 juni is een 18-jarige jongen uit Dordrecht op verdenking van diefstal van diverse visattributen. In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni waren drie mannen aan het vissen. Af en toe vielen zij in slaap en tijdens een moment van onoplettendheid had de 18-jarige kans gezien de spullen, waaronder ook een digitale camera, weg te nemen. Toen de mannen ontdekte dat hun spullen weg waren, viel de verdenking al snel op de 18-jarige. Toen zij in de tuin keken van de woning van de verdachte, zagen zij daar inderdaad een gedeelte van de vermiste spullen liggen. Hierop werd de politie gebeld en de 18-jarige werd aangehouden. Op zijn aanwijzen werden ook de overige spullen gevonden, die hij rond het huis verstopt had. De jongen is ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

BOZE EX?
DORDRECHT Zondagmorgen 19 juni is een 18-jarige man uit Enschede in een woning aan de Colijnstraat aangehouden nadat hij een 22-jarige man uit Dordrecht mishandeld had. De 18-jarige had het vermoeden dat zijn ex-vriendin vreemd zou gaan en besloot in alle vroegte polshoogte te gaan nemen bij de woning van de vrouw. Toen de 22-jarige de deur opende werd hij aangevallen door de 18-jarige. Hij raakte hierbij gewond aan zijn gezicht. Gealarmeerde politieagenten hielden de 18-jarige aan. Hij is ingesloten.