Politie Zaanstreek-waterland


06:08 18-JUN-05
ASSENDELFT, DORPSSTRAAT

Aanrijding met drank op

De politie heeft een 30-jarige bestuurder van een personenwagen uit Haarlem aangehouden die wordt verdacht van doorrijden na een aanrijding met drank op. Een getuige zag dat de man schade aan een andere personenwagen veroorzaakte en vervolgens doorreed. Hij volgde de verdachte en heeft de auto aan de kant gezet waarop de politie de man kon aanhouden. De Haarlemmer bleek niet in het bezit van een rijbewijs of andere legitimatie en aan het bureau blies hij ruim drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in het controleapparaat. De agenten maken proces-verbaal op van de aanrijding en alle strafbare feiten. Zij hebben de verdachte na verhoor heengezonden.

23:27 17-JUN-05
ZAANDAM, KLEINE TOCHT

Politiehonden pakken inbrekers

Bij een tuincentrum hebben twee agenten met hun diensthonden twee 42-jarige Amsterdammers aangehouden die vermoedelijk op inbrekerspad waren. Na een melding van een getuige stelden de hondengeleiders een onderzoek in op het terrein. Buiten in het hoge gras verstopt werd door een diensthond een verdachte aangetroffen met gestolen spullen uit het tuincentrum. In het gebouw werd, na een luidkeelse waarschuwing, de tweede hond losgelaten. Na enig snuffelen vond de hond de man verstopt tussen de coniferen. De man probeerde vermoedelijk de hond weg te schoppen en werd in zijn been gebeten. De verdachten werden ingesloten en de volgende dag na verhoor heengezonden.

05:19 18-JUN-05
PURMEREND, LANDSMEERSTRAAT

Twee inbrekers twee inbraken

De politie heeft een 26-jarige man uit Purmerend en een 25-jarige Amsterdammer aangehouden die worden verdacht twee inbraken. Na een alarm troffen toegesnelde agenten een ingeslagen raam aan bij een meubelwinkel. Aan de overzijde van de weg zagen zij bij een activiteitencentrum een ingeslagen raam van een voordeur. In het centrum trof de politie de verdachten aan met enkele goederen, waaronder een beeldscherm van een computer. Beide verdachten werden ingesloten en in verzekering gesteld.

15:52 17-JUN-05
PURMEREND, GILDEPLEIN

Veelpleger betrapt op winkeldiefstal

Een 54-jarige veelpleger werd door personeel van een supermarkt aangehouden en overgedragen aan de politie omdat hij enkele pakken wijn uit de winkel had meegenomen zonder deze af te rekenen bij de kassa. De verdachte bleek op de lijst van veelplegers voor te komen en werd daarom direct in verzekering gesteld.

23:40 17-JUN-05
PURMEREND, POELSTRAAT
Vernielende jongemannen aangehouden
Vier Purmerenders in de leeftijden 17, 18, 19 en 20 jaar zijn door de politie aangehouden als verdacht van vernieling. De verdachten hadden na een gezellig avondje muziek luisteren en borrelen enkele borden bij een advocatenbureau uit de grond getrokken en op straat gegooid. In de loop van de volgende ochtend werden de Purmerenders na verhoor heengezonden.


17:56 17-JUN-05
ZAANDAM, LOBELIUSSTRAAT
Dronken man met straatverbod aangehouden
De politie heeft een 51-jarige Zaandammer aangehouden die wordt verdacht van vernieling en het negeren van een straatverbod. Na een melding dat de Zaandammer een ruit had vernield terwijl hij een straatverbod had snelden agenten ter plaatse maar de man werd niet meer aangetroffen. Wel had de man zijn fiets en een jas met daarin zijn paspoort achtergelaten. Na enig zoeken troffen andere agenten de verdachte aan terwijl hij in kennelijk staat van dronkenschap over straat 'liep'. De man werd ingesloten en de volgende dag na ontnuchtering gehoord en heengezonden.

15:26 17-JUN-05
ZAANDAM, DAMSTRAAT
Politie houdt verdachten mishandeling aan
Twee 17-jarige Zaandammers zijn door de politie aangehouden als verdachten van mishandeling van een even oude jongen uit Westzaan. Surveillerende agenten werden bij een vechtpartijtje geroepen waarbij drie jongens een vierde sloegen. Twee verdachten konden direct aangehouden worden maar de derde ging er vandoor en zal later worden verhoord. Na verhoor zijn de twee Zaandammers heengezonden.

13:24 17-JUN-05
KATWOUDE, HOOGEDIJK
Snelle bromfietser met ongeldig rijbewijs
Surveillerende agenten hebben een 40-jarige Volendammer bekeurd voor het rijden op een bromfiets terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. De agenten zagen de man rijden met een snelheid van 70 km per uur en zetten hem aan de kant om hem te bekeuren. De man kon zich niet legitimeren en bleek na onderzoek niet in het bezit van een bromfietscertificaat en zijn rijbewijs was ongeldig verklaard. Omdat agenten de man herkenden hoefde hij niet mee naar het bureau en mocht hij met enkele bekeuringen op zak zijn weg vervolgen.

04.30 18-JUN-05
ZAANDAM, LIJNS TEWESZ ROGGEPLEIN
Man ligt gewond op straat
De politie heeft een onderzoek ingesteld nadat een 36-jarige man uit Zaandam gewond op straat werd aangetroffen. De man heeft vermoedelijk geprobeerd via een regenpijpje naar het balkon van zijn woning op twee hoog te klimmen en viel toen het regenpijpje afbrak op straat. De Zaandammer, die vermoedelijk onder invloed was van alcohol, werd per ambulance met vermoedelijk een polsfractuur naar het ziekenhuis gebracht.

17:31 18-JUN-05
OOSTZAAN, STATIONSSTRAAT
Politie en burgers vangen dieven bootje
Twee jongens van 15 jaar uit Zaandam zijn door de politie, mede dankzij de medewerking van burgers, aangehouden nadat zij geprobeerd hadden een bootje weg te nemen. De jongens waren, toen zij betrapt werden, in de richting van de spoorlijn gevlucht. Daar vluchtten zij voor de toegesnelde agenten een sloot in. Mensen met bootjes hebben de agenten meegenomen om te zoeken. Na enige tijd werden de doorweektje jongens op een eilandje tussen het riet aangetroffen en aangehouden. De verdachten werden na verhoor aan hun ouders overgedragen en zullen door bureau HALT van een passende straf worden voorzien.


12:51 18-JUN-05
PURMEREND, BURG. D. KOOIMANWEG
Winkeldief steelt champagne
Een 19-jarige man zonder vaste woonplaats is door personeel van een supermarkt aangehouden en overgedragen aan de politie omdat hij verdacht wordt van winkeldiefstal. De man had in een rugzak enkele flessen champagne verstopt en probeerde die zonder betaling mee te nemen. Na afhandeling van de diefstal wordt de verdachte overgedragen aan de vreemdelingendienst omdat hij vermoedelijk illegaal in Nederland verblijft.

04:15 19-JUN-05
BEETS
Jongens aangehouden na diefstal uit feesttent
De politie heeft een 15-jarige jongen uit Heerjansdam, een 16-jarige jongen uit Beets en een even oude jongen uit Hoorn aangehouden als verdachten van diefstal van chips en fris uit een feesttent.
Na afsluiting van de feesttent zagen mensen van de organisatie de jongelui met een doos chips en enkele flessen frisdrank onder het tentdoek naar buiten kruipen. Het trio werd ingesloten en de volgende dag na verhoor aan de zorgen van de ouders toevertrouwd.

03:45 19-JUN-05
ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT
Man aangehouden na gooien blikje
De politie heeft een 20-jarige man aangehouden die, nadat een agente te paard herhaaldelijk vorderde dat hij zich zou verwijderen, een vol blikje naar haar toe gooide. De verdachte ging er vervolgens vandoor maar werd even later aangehouden voor poging tot mishandeling. Hij werd ingesloten en de volgende dag na verhoor heengezonden.
Eerder deze nacht werd bij een café op de Zuiddijk een 37-jarige vrouw aangehouden die ondanks een verbod toch naar binnen was gegaan. De vrouw zou goederen op het terras hebben vernield nadat zij het etablissement was uitgezet. De verdachte werd ingesloten en de volgende dag na verhoor heengezonden.

18:05 18-JUN-05
PURMEREND
Politie houdt alle betrokkenen vechtpartij aan
De politie heeft vier mannen uit Purmerend aangehouden die betrokken waren bij een vechtpartij. Twee buurmannen kregen ruzie en vrienden van één van hen kwamen hem te hulp toen de ander buurman met een stuk hout ging slaan. Omdat de verklaringen nogal uiteen liepen werd door de hulpofficier van justitie besloten alle betrokkenen in te sluiten en in verzekering te stellen.

16:19 18-JUN-05
PURMEREND, DE DRIEGANG
Aanhoudingen na vrijheidsbeneming
De politie heeft twee mannen van 18 en 19 jaar uit Purmerend aangehouden die worden verdacht van wederrechtelijke vrijheidsbeneming. De mannen zouden een 17-jarige Purmerender tegen zijn wil hebben vastgehouden, mishandeld, bestolen en bedreigd. Bij één van de verdachten werd een mes in beslag genomen. Verdachten werden na insluiting in verzekering gesteld.

17:47 18-JUN-05
PURMEREND, CHURCHILLLAAN
Dronken man houdt bus tegen
De politie heeft een 70-jarige man aangehouden die een bus van het streekvervoer tegenhield, naar de medewerkers van het busbedrijf spuwde en overigens zeer dronken en vervelend was. De verdachte werd ingesloten ter zake openbare dronkenschap en zal na ontnuchtering met een bekeuring worden heengezonden.

22:34 18-JUN-05
OOSTHUIZEN, PROVINCIALEWEG N247
Auto over de kop
Een 58-jarige man uit Bovenkarspel reed met zijn personenwagen vanuit de richting Oosthuizen in de richting van Edam. Door onbekende oorzaak raakte de man de macht over het stuur kwijt, kwam in de berm terecht en sloeg over de kop. De 53-jarige echtgenote van de man werd per ambulance met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De auto werd door een sleepbedrijf weggetakeld en is vermoedelijk total loss.


---- --