Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 19 juni


* DRIE STRAATROVERS AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Zuid heeft zaterdag rond tien over half zeven in de omgeving van metrostation Slinge drie Rotterdammers in de leeftijd van 16,16 en 13 jaar aangehouden die kort ervoor twee berovingen pleegden. De jongens, die deel uit maakten van een groep van ongeveer 10 jongeren hadden op het metrostation Zuidplein de mobiele telefoon van een 19-jarige jongen uit Spijkenisse gestolen. Toen het slachtoffer vervolgens de metro richting Slinge nam stapten zijn belagers ook in en probeerden zijn portemonnee te stelen. RET-personeel waarschuwde inmiddels de politie die de groep bij metrostation Slinge opwachtte. De groep ging er van door waarbij enkele verdachten over de metrobaan vluchtten. Uiteindelijk zijn drie verdachten aangehouden en overgebracht voor verhoor. Tijdens het onderzoek bleken de verdachten tijdens de rit in de metro nog een meisje van haar mobiele telefoon te hebben beroofd. Ook zij deed aangifte. De recherche van district Zuid zet het onderzoek voort.


* TWEE STRAATROVERS AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Rotterdam-West heeft zaterdagavond rond half tien op de Mathenesserstraat twee straatrovers aangehouden die 's middags op de Huygensstraat een 36-jarige Rotterdamse hadden beroofd. De twee berovers hadden de mobiele telefoon van het slachtoffer gestolen. Aan de hand van het opgeven signalement hielden politiemannen de twee verdachten tijdens hun surveillance aan. De beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor.


* INBREKER AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Rotterdam-West heeft zondagmorgen rond kwart over acht, op heterdaad, een 31-jarige Rotterdammer aangehouden die kort ervoor had ingebroken in en school aan de Japarastraat. Naar aanleiding van een melding stelde politiepersoneel een onderzoek in en trof, in de omgeving van de school, de verdachte aan. Nadat de man was aangesproken, ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging werd de man aangehouden en ingesloten voor verhoor.